Enoteca 2004 Reserva Particular

15 anys de criança · Brut Nature

   

‘Enoteca 2004 Reserva Particular de Recaredo’ és un pas més – de tants que se n’han fet des de 1924 – cap a la definició de Recaredo.

Destinades inicialment a les celebracions familiars, les Enoteques de Recaredo revelen la capacitat de preservar una identitat irrenunciable, esculpida a base d’exigència, esforç i passió pacient.

És un Brut Nature totalment sec, sense addició de sucre d’expedició.

67%  Macabeu ·  33% Xarel·lo

Comprar

Recaredo, família de viticultors. Les varietats mediterrànies de xarel·lo i macabeu amb què elaborem 'Enoteca 2004 Reserva Particular de Recaredo' procedeixen de vinyes velles plantades entre el 1950 i 1955 al territori Corpinnat, a l’Alt Penedès.

Verema manual per garantir l’excel·lent estat sanitari d’un raïm destinat a llargues criances.

Vinificació a la propietat. La vinificació, l’elaboració i la criança es porten a terme íntegrament a Recaredo.

Criança de 15 anys. La criança de 185 mesos en ampolla es fa exclusivament amb tap de suro natural, un material tècnicament idoni per a preservar el sentit originari d’un vi escumós de llarga criança.

‘Desgorjat’ manual sense congelar. El desgorjat (expulsió de les mares de la segona fermentació en ampolla) es realitza a mà sense congelar el coll de l’ampolla; professionalitat artesana i respecte pel medi ambient.

Anyada eminentment plujosa, en la qual un estiu sec reivindica l'essència mediterrània de la nostra terra. Amb la paciència com a virtut, l'anyada 2004 allibera els records de les varietats autòctones de xarel·lo i macabeu, així com els d'unes vinyes velles custodiades per la muntanya de Montserrat.

Per tal de garantir la màxima expressivitat i qualitat del vi, treballem amb rendiments baixos a la vinya. En el cas de la collita 2004, el rendiment mitjà de vinyes de Recaredo va ser de 31,8 hl/ha.

Reserva Particular 2012

Brut Nature Llarga Criança

   

Josep Mata Capellades, amb la complicitat dels seus fills Josep i Antoni, va crear el 1962 el Reserva Particular de Recaredo amb la idea original de transmetre la delicadesa i la subtil complexitat que pot assolir un vi escumós de llarga criança.

Reserva Particular de Recaredo representa la Mediterrània en el seu estat més pur, interpreta les terres calcàries del Penedès oriental i mostra el caràcter profund de les nostres vinyes més velles de xarel·lo i macabeu.

Mineral i complex, ple de vida interior i llarg recorregut. Brut Nature totalment sec, sense addició de sucre d’expedició. Obrir l’ampolla uns minuts abans de servir i degustar a 10ºC.

Comprar

Recaredo, família de viticultors. Les varietats mediterrànies de xarel·lo i macabeu amb què elaborem el Reserva Particular de Recaredo procedeixen de vinyes velles plantades entre el 1950 i 1955 al territori Corpinnat, a l’Alt Penedès.

Verema manual per a garantir l’excel·lent estat sanitari d’un raïm destinat a llargues criances.

Vinificació a la propietat. La vinificació, l’elaboració i la criança es realitzen íntegrament a Recaredo.

Llarga criança. La presa d’escuma i la criança en botella es fa exclusivament amb tap de suro natural, un material tècnicament idoni per preservar el sentit originari d’un vi escumós de llarga criança. L’aclarit final de les ampolles es fa a mà en pupitres.

‘Desgorjat’ manual sense congelar. El desgorjat (expulsió de les mares de la segona fermentació en ampolla) es realitza a mà sense congelar el coll de l’ampolla; professionalitat artesana i respecte pel medi ambient.

Collita brillant i profunda que registra un dels rendiments més baixos de la història de Recaredo. El mes de juliol es mostra extremadament tòrrid i sec, però gràcies a la pluja d'agost la maduració s'alenteix i l'acidesa evoluciona poc a poc, fet que permet collir el raïm amb un gran potencial i uns nivells d'acidesa excel·lents.

Per tal de garantir la màxima expressivitat i qualitat del vi, treballem amb rendiments baixos a la vinya. En el cas de la collita 2012, el rendiment mitjà de vinyes de Recaredo va ser de 29 hl/ha.

Menys producció, més expressivitat i qualitat.

 

 

Serral del Vell 2016

Brut Nature Llarga Criança

   

A partir de l’anyada 2008, l’històric ‘Recaredo Brut de Brut’ passa a denominar-se ‘Recaredo Serral del Vell’, en un compromís per referenciar els grans terrers que conformen la regió vitivinícola de l’Alt Penedès.

Recaredo Serral del Vell és un Brut Nature totalment sec, sense addició de sucre d’expedició. Recomanem degustar a 10ºC i obrir l’ampolla uns minuts abans de servir, amb la finalitat que Serral del Vell s’expressi en tota la seva plenitud.

75%  Xarel·lo ·  25%  Macabeu

Comprar

Caràcter de finca. Elaborat a partir de raïm procedent de la finca Serral del Vell de Recaredo, situada sobre un petit altiplà sobre el Coster del Riu Bitlles i amb la presència al sòl d'abundants nòduls calcaris.

Agricultura ecològica i biodinàmica. Vinyes conreades sense herbicides ni insecticides d’origen químic, només amb adobs orgànics d’origen natural. Apliquem infusions elaborades a partir de plantes per a controlar la presència de fongs i reforçar els ceps de manera natural.

Verema manual per garantir l’excel·lent estat sanitari d’un raïm destinat a llargues criances.

A la propietat. La vinificació, l’elaboració i la criança es realitzen íntegrament a Recaredo.

Llarga criança.  Criança en ampolla amb tap de suro natural, un material tècnicament idoni per a preservar el sentit originari de les llargues criances. L'aclarit final de les ampolles es fa a mà en pupitres.

‘Desgorjat’ manual sense congelar. El desgorjat (expulsió de les mares de la segona fermentació) es realitza a mà sense congelar el coll de l’ampolla; professionalitat artesana i respecte pel medi ambient.

Una de les anyades més insòlites i complexes de la història, marcada per la manca de precipitacions i temperatures elevades. La primavera ens obsequia amb pluges que esdevenen essencials per propiciar una bona brotada dels ceps, però albirem el mes de juny sense una gota d'aigua. Al zènit de l'estiu, però, una pluja gairebé miraculosa cau a les vinyes, evitant que la zona de cultiu sigui declarada catastròfica.

Per tal de garantir la màxima expressivitat i qualitat del vi, treballem amb rendiments baixos a la vinya. En el cas de la collita 2016, el rendiment mitjà de vinyes de Recaredo va ser de 22 hl/ha.

Subtil 2017

Vinyes del Roure · Brut Nature Llarga Criança

   

La subtilesa es desgrana en matisos minerals i reminiscències cremoses que dibuixen un perfil sensorial d’autenticitat. Exaltació de la complexitat, notes de criança fina i bombolles d’alta integració.

Recaredo Subtil és un Brut Nature, totalment sec, sense addició de sucre d’expedició. Recomanem degustar-lo a 10ºC i obrir l’ampolla uns minuts abans de servir, amb la finalitat que aquest vi escumós de llarga criança s’expressi en tota la seva plenitud.

100% Xarel·lo

Comprar

De Finca. Recaredo Subtil s'elabora únicament a partir de Xarel·lo procedent de la Finca del Roure.

Agricultura ecològica i biodinàmica certificada. 

Verema manual per garantir l’excel·lent estat sanitari d’un raïm destinat a llargues criances.

 

 

Cultivat, vinificat i elaborat a la propietat. 

Criança amb tap de suro natural, un material tècnicament idoni per preservar el sentit originari d’un vi escumós de llarga criança. L’aclarit final de les ampolles es fa a mà en pupitres.

‘Desgorjat’ manual sense congelar, un exercici de professionalitat artesana i respecte pel medi ambient.

Un estiu capriciosament sec i amb remarcables onades de calor dota de personalitat una collita beneïda per les pluges de tardor i primavera. La natura posa de manifest la seva actitud més irascible un cop entrat el mes de juny: als dies de canícula estiuenca i de manca d’aigua, cal sumar-hi el record d’una collita prèvia d’extrema sequera, fet que repercuteix en una brotada de raïms reduïda i rendiments baixos.

Per tal de garantir la màxima expressivitat i qualitat del vi, treballem amb rendiments baixos a la vinya. En el cas de la collita 2017, el rendiment mitjà a les vinyes de Recaredo va ser de 26,5 hl/ha.

Intens Rosat 2018

Brut Nature Llarga Criança

   

Recaredo Intens Rosat representa la intensitat cromàtica que poden assolir els raïms al Mediterrani. Aposta per l’autenticitat en un trajecte sec, viu i profund que defineix un estil essencialment gastronòmic.

Recaredo Intens Rosat és un Brut Nature totalment sec, sense addició de sucre d’expedició. Recomanem degustar-lo a una temperatura de 8-10 ºC.

86% Monastrell  ·   14% Garnatxa

Comprar

Família de viticultors. El raïm prové de vinyes pròpies situades a la comarca de l’Alt Penedès, en sòls extremadament calcaris.

Viticultura ecològica i biodinàmica certificada. 

Verema manual per garantir l’excel·lent estat sanitari d’un raïm destinat a llargues criances.

Vinificat, elaborat i criat a la propietat familiar. El color intens s’obté per maceració del most amb les pells del raïm negre durant 13 hores.

Criança amb tap de suro natural, un material tècnicament idoni per preservar el sentit originari d’un vi escumós de llarga criança. L’aclarit final de les ampolles es fa a mà en pupitres.

‘Desgorjat’ manual sense congelar, un exercici de professionalitat artesana i respecte pel medi ambient.

Després d'unes quantes anyades marcades per la sequera, deixem de mirar el cel a l'espera de l'anhelada pluja. L'abundància de pluja a la primavera fa que els treballs de viticultura esdevinguin un repte apassionant per evitar incidències de fongs com ara el míldiu. Finalitzem la verema manual amb un raïm de gran puresa i molt bon estat sanitari.

Per tal de garantir la màxima expressivitat i qualitat del vi, treballem amb rendiments baixos a la vinya. En el cas de la collita 2018, el rendiment mitjà a les vinyes de Recaredo va ser de 43,4 hl/ha.

Terrers 2018

Brut Nature Llarga Criança

   

Profunditat i transparència. Lluminositat i frescor. L’expressió més sincera del nostre paisatge s’obté d’un mosaic de terres calcàries situades al territori Corpinnat.

Recaredo Terrers 2018 és un Brut Nature totalment sec, sense addició de sucre d’expedició. Recomanem degustar-lo a una temperatura de 8-10 ºC.

65%  Xarel·lo ·  18%  Macabeu ·  17% Parellada

Comprar

Recaredo, família de viticultors. Recaredo Terrers s'elabora únicament a partir de vinyes pròpies situades en sòls extremadament calcaris al territori Corpinnat.

Agricultura ecològica i biodinàmica. Vinyes conreades sense herbicides ni insecticides d’origen químic, només amb adobs orgànics d’origen natural. Apliquem infusions elaborades a partir de plantes per a controlar la presència de fongs i reforçar els ceps de manera natural.

Verema manual per a garantir l’excel·lent estat sanitari d’un raïm destinat a llargues criances.

Vinificació a la propietat. La vinificació, l’elaboració i la criança es es porten a terme íntegrament a Recaredo.

Llarga criança. La criança en botella es fa exclusivament amb tap de suro natural, un material tècnicament idoni per preservar el sentit originari d’un vi escumós de llarga criança. L’aclarit final de les ampolles es fa a mà en pupitres.

‘Desgorjat’ manual sense congelar. El desgorjat (expulsió de les mares de la segona fermentació en ampolla) es realitza a mà sense congelar el coll de l’ampolla; professionalitat artesana i respecte pel medi ambient.

Després d’unes quantes anyades marcades per la sequera, deixem de mirar el cel a l’espera de l’anhelada pluja. L’abundància d’aigua a la primavera fa que els treballs de viticultura esdevinguin un repte apassionant: la terra ens demana esforços precisos, rigorosos i metòdics per evitar incidències de fongs com ara el míldiu. Tanmateix, finalitzem la verema manual satisfets de les decisions preses, amb un raïm de gran puresa i molt bon estat sanitari.

Per tal de garantir la màxima expressivitat i qualitat del vi, treballem amb rendiments baixos a la vinya. En el cas de la collita 2018, el rendiment mitjà de vinyes de Recaredo va ser de 43,4 hl/ha.