Reserva Particular 2008

Brut Nature Llarga Criança

   

Josep Mata Capellades, amb la complicitat dels seus fills Josep i Antoni, va crear el 1962 el Reserva Particular de Recaredo amb la idea original de transmetre la delicadesa i la subtil complexitat que pot assolir un vi escumós de llarga criança.

Reserva Particular de Recaredo representa la Mediterrània en el seu estat més pur, interpreta les terres calcàries del Penedès oriental i mostra el caràcter profund de les nostres vinyes més velles de xarel·lo i macabeu.

Mineral i complex, ple de vida interior i llarg recorregut. Brut Nature totalment sec, sense addició de sucre d’expedició. Obrir l’ampolla uns minuts abans de servir i degustar a 10ºC.

Recaredo, família de viticultors. Les varietats mediterrànies de xarel·lo i macabeu amb què elaborem el Reserva Particular de Recaredo procedeixen de vinyes velles plantades entre el 1950 i 1955 al territori Corpinnat, a l’Alt Penedès.

Verema manual per a garantir l’excel·lent estat sanitari d’un raïm destinat a llargues criances.

Vinificació a la propietat. La vinificació, l’elaboració i la criança es realitzen íntegrament a Recaredo.

Llarga criança. La presa d’escuma i la criança en botella es fa exclusivament amb tap de suro natural, un material tècnicament idoni per preservar el sentit originari d’un vi escumós de llarga criança. L’aclarit final de les ampolles es fa a mà en pupitres.

‘Desgorjat’ manual sense congelar. El desgorjat (expulsió de les mares de la segona fermentació en ampolla) es realitza a mà sense congelar el coll de l’ampolla; professionalitat artesana i respecte pel medi ambient.

Anyada vibrant i equilibrada, marcada pels contrastos meteorològics amb temperatures altes i sequera extrema durant la tardor i l’hivern. La verema ens ofereix uns raïms de gran qualitat i un estat sanitari excepcional.

Per tal de garantir la màxima expressivitat i qualitat del vi, treballem amb rendiments baixos a la vinya. En el cas de la collita 2008, el rendiment mitjà de vinyes de Recaredo va ser de 34,2 hl/ha.

Menys producció, més expressivitat i qualitat.

Serral del Vell 2014

Brut Nature Llarga Criança

   

A partir de l’anyada 2008, l’històric ‘Recaredo Brut de Brut’ passa a denominar-se ‘Recaredo Serral del Vell’, en un compromís per referenciar els grans terrers que conformen la regió vitivinícola de l’Alt Penedès.

Recaredo Serral del Vell és un Brut Nature totalment sec, sense addició de sucre d’expedició. Recomanem degustar a 10ºC i obrir l’ampolla uns minuts abans de servir, amb la finalitat que Serral del Vell s’expressi en tota la seva plenitud.

56%  Xarel·lo · 44%  Macabeu

Caràcter de finca. Elaborat a partir de raïm procedent de la finca Serral del Vell de Recaredo, situada sobre un petit altiplà sobre el Coster del Riu Bitlles i amb la presència al sòl d'abundants nòduls calcaris.

Agricultura ecològica i biodinàmica. Vinyes conreades sense herbicides ni insecticides d’origen químic, només amb adobs orgànics d’origen natural. Apliquem infusions elaborades a partir de plantes per a controlar la presència de fongs i reforçar els ceps de manera natural.

Verema manual per garantir l’excel·lent estat sanitari d’un raïm destinat a llargues criances.

A la propietat. La vinificació, l’elaboració i la criança es realitzen íntegrament a Recaredo.

Llarga criança.  Criança en ampolla amb tap de suro natural, un material tècnicament idoni per a preservar el sentit originari de les llargues criances. L'aclarit final de les ampolles es fa a mà en pupitres.

‘Desgorjat’ manual sense congelar. El desgorjat (expulsió de les mares de la segona fermentació) es realitza a mà sense congelar el coll de l’ampolla; professionalitat artesana i respecte pel medi ambient.

El rigor i respecte per l’ecosistema i el territori tenen la seva recompensa i els reptes que plantegen les pluges continues de la primavera i de l’estiu se superen gràcies a unes vinyes plenament equilibrades. El raïm ha estat collit amb una extraordinària relació grau-acidesa.

Per tal de garantir la màxima expressivitat i qualitat del vi, treballem amb rendiments baixos a la vinya. En el cas de la collita 2014, el rendiment mitjà de vinyes de Recaredo va ser de 40,5 hl/ha.

Subtil 2015

Vinyes del Roure · Brut Nature Llarga Criança

   

La subtilesa es desgrana en matisos minerals i reminiscències cremoses que dibuixen un perfil sensorial d’autenticitat. Exaltació de la complexitat, notes de criança fina i bombolles d’alta integració.

Recaredo Subtil és un Brut Nature, totalment sec, sense addició de sucre d’expedició. Recomanem degustar-lo a 10ºC i obrir l’ampolla uns minuts abans de servir, amb la finalitat que aquest vi escumós de llarga criança s’expressi en tota la seva plenitud.

100% Xarel·lo

De Finca. Recaredo Subtil s'elabora únicament a partir de Xarel·lo procedent de la Finca del Roure.

Agricultura ecològica i biodinàmica certificada. 

Verema manual per garantir l’excel·lent estat sanitari d’un raïm destinat a llargues criances.

Cultivat, vinificat i elaborat a la propietat. 

Criança amb tap de suro natural, un material tècnicament idoni per preservar el sentit originari d’un vi escumós de llarga criança. L’aclarit final de les ampolles es fa a mà en pupitres.

‘Desgorjat’ manual sense congelar, un exercici de professionalitat artesana i respecte pel medi ambient.

Anyada marcada per una verema realitzada en temps rècord atès la manca de pluges i les elevades temperatures de 2015, que marquen un màxim històric a tot el planeta.

Per tal de garantir la màxima expressivitat i qualitat del vi, treballem amb rendiments baixos a la vinya. En el cas de la collita 2015, el rendiment mitjà a les vinyes de Recaredo va ser de 28 hl/ha.

Intens Rosat 2017

Brut Nature Llarga Criança

   

Recaredo Intens Rosat representa la intensitat cromàtica que poden assolir els raïms al Mediterrani. Aposta per l’autenticitat en un trajecte sec, viu i profund que defineix un estil essencialment gastronòmic.

Recaredo Intens Rosat és un Brut Nature totalment sec, sense addició de sucre d’expedició. Recomanem degustar-lo a una temperatura de 8-10 ºC.

87% Monastrell  ·   13% Garnatxa

Família de viticultors. El raïm prové de vinyes pròpies situades a la comarca de l’Alt Penedès, en sòls extremadament calcaris.

Viticultura ecològica i biodinàmica certificada. 

Verema manual per garantir l’excel·lent estat sanitari d’un raïm destinat a llargues criances.

Vinificat, elaborat i criat a la propietat familiar. El color intens s’obté per maceració del most amb les pells del raïm negre durant 6 hores.

Criança amb tap de suro natural, un material tècnicament idoni per preservar el sentit originari d’un vi escumós de llarga criança. L’aclarit final de les ampolles es fa a mà en pupitres.

‘Desgorjat’ manual sense congelar, un exercici de professionalitat artesana i respecte pel medi ambient.

Un estiu capriciosament sec i amb remarcables onades de calor dota de personalitat una collita beneïda per les pluges de tardor i primavera. L'estat sanitari del raïm és excepcional i ens garanteix uns mostos de gran puresa i definició.

Per tal de garantir la màxima expressivitat i qualitat del vi, treballem amb rendiments baixos a la vinya. En el cas de la collita 2017, el rendiment mitjà a les vinyes de Recaredo va ser de 26,5 hl/ha.

Terrers 2016

Brut Nature Llarga Criança

   

Profunditat i transparència. Lluminositat i frescor. L’expressió més sincera del nostre paisatge s’obté d’un mosaic de terres calcàries situades al territori Corpinnat.

Recaredo Terrers 2016 és un Brut Nature totalment sec, sense addició de sucre d’expedició. Recomanem degustar-lo a una temperatura de 8-10 ºC.

68% Xarel·lo ·  20%  Macabeu ·  6% Monastrell  ·  6% Parellada

Recaredo Terrers s’elabora en els següents formats: 37,5 cl, 75 cl i 150 cl.

Recaredo, família de viticultors. Recaredo Terrers s'elabora únicament a partir de vinyes pròpies situades en sòls extremadament calcaris al territori Corpinnat.

Agricultura ecològica i biodinàmica. Vinyes conreades sense herbicides ni insecticides d’origen químic, només amb adobs orgànics d’origen natural. Apliquem infusions elaborades a partir de plantes per a controlar la presència de fongs i reforçar els ceps de manera natural.

Verema manual per a garantir l’excel·lent estat sanitari d’un raïm destinat a llargues criances.

Vinificació a la propietat. La vinificació, l’elaboració i la criança es es porten a terme íntegrament a Recaredo.

Llarga criança. La criança en botella es fa exclusivament amb tap de suro natural, un material tècnicament idoni per preservar el sentit originari d’un vi escumós de llarga criança. L’aclarit final de les ampolles es fa a mà en pupitres.

‘Desgorjat’ manual sense congelar. El desgorjat (expulsió de les mares de la segona fermentació en ampolla) es realitza a mà sense congelar el coll de l’ampolla; professionalitat artesana i respecte pel medi ambient.

L’absència de malalties a la vinya i la riquesa expressiva del raïm posa de manifest que les bones pràctiques a Recaredo tenen la seva recompensa amb vins de potent acidesa, personalitat captivadora i una finesa que romandrà com a record perdurable d’una de les anyades més insòlites i complexes de la història.

Per tal de garantir la màxima expressivitat i qualitat del vi, treballem amb rendiments baixos a la vinya. En el cas de la collita 2016, el rendiment mitjà de vinyes de Recaredo va ser de 22 hl/ha.