Homenatge a Josep Mata Capellades 2004

18 anys i 8 mesos de criança · Brut Nature

   

Homenatge Josep Mata Capellades 2004 neix de la complicitat de la segona i tercera generació de la família Recaredo per recordar la figura de Josep Mata Capellades, fundador de Recaredo, amb motiu dels cent anys des de l’inici d’una passió per la qualitat i pels vins escumosos veritablement de terrer.

Les varietats mediterrànies de xarel·lo i macabeu amb què s’ha elaborat Homenatge Josep Mata Capellades 2004 procedeixen de vinyes velles plantades entre el 1950 i 1955 a la zona nord-oriental de l’Alt Penedès, al voltant del Coster del riu Bitlles. Es tracta d’uns sòls de natura molt calcària i textura franca-argilosa.

D’acidesa fresca i equilibrada i amb una bombolla especialment ben integrada, aquest Corpinnat simbolitza la passió per l’artesania del terrer i revela la capacitat de transmetre la complexitat d’un gran vi escumós de criança extrema sense renunciar a la frescor i l’expressió més genuïna del temps i del territori Corpinnat.

La xarel·lo amb que ha estat elaborat aquest Corpinnat va fer la primera fermentació en botes de roure de 300 litres durant 9 dies.

Homenatge Josep Mata Capellades 2004 és un tribut a la puresa d’una anyada eminentment plujosa, en la qual un estiu sec reivindica l’essència mediterrània de la nostra terra. Amb la paciència com a virtut, l’anyada 2004 allibera el record de gairebé dues dècades de repòs i de quietud a la foscor de Recaredo, així com l’evocació d’unes vinyes velles de xarel·lo i maca-beu custodiades per la muntanya de Montserrat... En definitiva, el record viu d’un història viva que reivindica-ca el seu espai a la memòria.

Turó d’en Mota 2009

13 anys de criança amb les mares · Brut Nature

   

‘Turó d’en Mota 2009’ és fruit de la mateixa natura, amb la complicitat d’un equip humà que observa i respecta les seves lleis.

Representa l’elegància de la senzillesa: una única vinya, una sola varietat, una anyada i una producció de només 2.874 ampolles.

100% Xarel·lo

Comprar

Recaredo, família de viticultors i elaboradors. 'Turó d’en Mota' s’elabora a partir d’una vinya amb una superfície de 0,97 ha exposada a nord-est i resguardada pel bosc del turó. Plantada l’any 1940 i conduïda en vas, la vinya Turó d’en Mota és propietat de Recaredo.

Verema manual per garantir l’excel·lent estat sanitari d’un raïm destinat a llargues criances.

Vinificació a la propietat. La vinificació, l’elaboració i la criança es porten a terme íntegrament a Recaredo.

Una llarga i acurada criança d’un mínim de 13 anys en contacte amb les mares aporta els matisos més subtils i complexos de l’expressió del temps.

‘Desgorjat’ manual sense congelar. El desgorjat (expulsió de les mares de la segona fermentació en ampolla) es realitza a mà sense congelar el coll de l’ampolla; professionalitat artesana i respecte pel medi ambient.

L’anyada 2009 de Turó d’en Mota esdevé una connexió sincera amb el paisatge i amb els sòls del Penedès, amb fruits molt saludables que ofereixen una acidesa extraordinària i persistent. Es tracta d’una campanya definida per una tardor de pluges abundants i un estiu marcadament mediterrani van crear l’escenari idoni per obtenir uns raïms de gran vivesa i expressivitat.

Delicat i sublim, Turó d’en Mota 2009 s’erigeix en representant d’un entorn natural genuí i valuós, i en ambaixador d’una passió pacient de 13 anys de criança a les nostres caves.

Per tal de garantir la màxima expressivitat i qualitat del vi, treballem amb rendiments baixos a la vinya. En el cas de l'anyada 2009, el rendimient mitjà de la vinya del Turó d'en Mota va ser de 22,4 hl/ha.

Enoteca 1999 Turó d’en Mota

23 anys i 5 mesos de criança · Brut Nature

   

L’Enoteca 1999 de Turó d’en Mota de Recaredo és un pas més – de tants que se n’han fet des de 1924 – cap a la definició de Recaredo.

Revela la capacitat de preservar una identitat irrenunciable, esculpida a base d’exigència, esforç i passió pacient.

100% Xarel·lo  | Parcel·la única | Edició numerada de 150 ampolles

 

L’Enoteca Turó d’en Mota de Recaredo és el resultat del nostre inconformisme ferotge, però també de la ingenuïtat i del romanticisme que ens condueixen a la recerca emocional d’aquesta terra de calç i dels seus ceps vells de xarel·lo.

Un patrimoni natural. Plantada l'any 1940, la vinya Turó d'en Mota se situa a Sant Sadurní d’Anoia, a la falda d’un turó del qual pren el nom. Està coronada per un frondós bosc mediterrani de pins i arbustos i els seus sòls es caracteritzen per la presència d’abundants nòduls calcaris.

25 veremes després de la primera anyada d’aquest vi icònic, la família i l’equip de Recaredo continuem explorant els límits de la xarel·lo sota el prisma captivador de les criances d’enoteca, que –en aquest cas– superen els 23 anys en rima abans del ‘desgorjat’ manual a temperatura fresca i natural de les caves.

L'Enoteca 1999 de Turó d'en Mota de Recaredo neix del treball conjunt entre pares i fills, enòlegs i ‘desgorjadors’, podadors i veremadors, però sobretot de la convicció en el potencial inimaginable d’aquesta terra penedesenca de xarel·los que tant admirem.

1999: neix Turó d’en Mota de Recaredo, el primer escumós de qualitat de la història fet 100% amb xarel·lo i que reivindica, com no s’havia fet fins al moment, els vins escumosos de
parcel·la única elaborats al cor del Penedès.

La història del Turó d’en Mota de Recaredo és la d’una vinya vella oblidada, que ens inspira –a finals de la dècada dels 90 i seguint el nostre instint– a recuperar-la i a posar en valor el patrimoni natural que representa. Quan albirem el Turó d’en Mota, s’hi intueix molt més que una vinya. Hi tenim al davant un conjunt de ceps o, millor dit, d’éssers vius que han vist passar estoics una estació rere l’altra des de 1940. Arrencar-ne un seria com desarrelar-nos a nosaltres mateixos.

Reserva Particular 2013

Brut Nature Llarga Criança

   

Josep Mata Capellades, amb la complicitat dels seus fills Josep i Antoni, va crear el 1962 el Reserva Particular de Recaredo amb la idea original de transmetre la delicadesa i la subtil complexitat que pot assolir un vi escumós de llarga criança.

Reserva Particular de Recaredo representa la Mediterrània en el seu estat més pur, interpreta les terres calcàries del Penedès oriental i mostra el caràcter profund de les nostres vinyes més velles de xarel·lo i macabeu.

Mineral i complex, ple de vida interior i llarg recorregut. Brut Nature totalment sec, sense addició de sucre d’expedició. Edició limitada 2.899 ampolles.

 

Recaredo, família de viticultors. Les varietats mediterrànies de xarel·lo i macabeu amb què elaborem el Reserva Particular de Recaredo procedeixen de vinyes velles plantades entre el 1950 i 1955 al territori Corpinnat.

Agricultura ecològica i biodinàmica. Vinyes conreades sense herbicides ni insecticides d’origen químic, només amb adobs orgànics d’origen natural. Apliquem infusions elaborades a partir de plantes per a controlar la presència de fongs i reforçar els ceps de manera natural.

Verema manual per a garantir l’excel·lent estat sanitari d’un raïm destinat a llargues criances.

Cultivat, vinificat i elaborat a la propietat familiar.

Segona fermentació amb most ecològic, una aposta puntera ens acosta a la filosofia d’elaborar vins de terrer compromesos amb la identitat més sincera de la nostra regió vitivinícola.

Llarga criança amb tap de suro natural, un material tècnicament idoni per preservar el sentit originari d’un vi escumós de llarga criança. L’aclarit final de les ampolles es realitza a mà en pupitres.

‘Desgorjat’ manual sense congelar. El desgorjat (expulsió de les mares de la segona fermentació en ampolla) es realitza a mà sense congelar el coll de l’ampolla; professionalitat artesana i respecte pel medi ambient.

Una tardor seca dóna pas a una primavera de pluges abundants. Malgrat l’aigua primaveral, decidim no despuntar el cep (tallar les puntes dels sarments) per tal de respectar el seu cicle natural de creixement. “Creix al teu ritme” és el missatge que volem transmetre a la planta. El resultat final és una verema amb un raïm en perfecte estat sanitari, altament qualitatiu i amb uns paràmetres de grau i acidesa totalment equilibrats.

Per tal de garantir la màxima expressivitat i qualitat del vi, treballem amb rendiments baixos a la vinya. En el cas de la collita 2013, el rendiment mitjà de vinyes de Recaredo va ser de 38,1 hl/ha.

Serral del Vell 2017

Brut Nature Llarga Criança

   

Sobrietat i elegància. Força i plenitud. Les terres calcàries i el microclima de la finca Serral del Vell imprimeixen un segell inconfusible a cadascuna de les collites d’aquest vi escumós veritablement de terrer.

Recaredo Serral del Vell és un Brut Nature totalment sec, sense addició de sucre d’expedició. Recomanem degustar a 10ºC i obrir l’ampolla uns minuts abans de servir, amb la finalitat que Serral del Vell s’expressi en tota la seva plenitud.

87%  Xarel·lo ·  13%  Macabeu

Comprar

Caràcter de finca. Elaborat a partir de raïm procedent de la finca Serral del Vell de Recaredo, situada sobre un petit altiplà sobre el Coster del Riu Bitlles i amb la presència al sòl d'abundants nòduls calcaris.

Ecologia i biodinámica. Vinyes conreades sense herbicides ni insecticides d’origen químic, només amb adobs orgànics d’origen natural. Apliquem infusions elaborades a partir de plantes per a controlar la presència de fongs i reforçar els ceps de manera natural.

Verema manual per garantir l’excel·lent estat sanitari d’un raïm destinat a llargues criances.

Cultivat, vinificat i elaborat a la propietat familiar.

Segona fermentació amb most ecològic, una aposta puntera ens acosta a la filosofia d’elaborar vins de terrer compromesos amb la identitat més sincera de la nostra regió vitivinícola.

Llarga criança amb tap de suro natural, un material tècnicament idoni per preservar el sentit originari d’un vi escumós de llarga criança. L’aclarit final de les ampolles es realitza a mà en pupitres.

‘Desgorjat’ manual sense congelar. El desgorjat (expulsió de les mares de la segona fermentació) es realitza a mà sense congelar el coll de l’ampolla; professionalitat artesana i respecte pel medi ambient.

Un estiu sec i amb remarcables onades de calor dota de personalitat una collita beneïda per les pluges de tardor i primavera. L’estat sanitari del raïm és excepcional i garanteix uns mostos de gran puresa i definició, preàmbul d’uns vins de guarda que seran resultat de l’estima incondicional per un paisatge, per una terra.

Per tal de garantir la màxima expressivitat i qualitat del vi, treballem amb rendiments baixos a la vinya. En el cas de la collita 2017, el rendiment mitjà de vinyes de Recaredo va ser de 26,5 hl/ha.

Subtil 2018

Vinyes del Roure · Brut Nature Llarga Criança

   

La subtilesa es desgrana en matisos minerals i reminiscències cremoses que dibuixen un perfil sensorial d’autenticitat. Exaltació de la complexitat, notes de criança fina i bombolles d’alta integració.

Recaredo Subtil és un Brut Nature, totalment sec, sense addició de sucre d’expedició. Recomanem degustar-lo a 10ºC i obrir l’ampolla uns minuts abans de servir, amb la finalitat que aquest vi escumós de llarga criança s’expressi en tota la seva plenitud.

100% Xarel·lo | Edició de 8.725 ampolles

Comprar

Origen. Recaredo Subtil s'elabora únicament a partir de Xarel·lo procedent de les Vinyes del Roure.

Viticultura ecològica i biodinàmica certificada. 

Verema manual per garantir l’excel·lent estat sanitari d’un raïm destinat a llargues criances.

 

 

Cultivat, vinificat i elaborat a la propietat familiar. 

Segona fermentació amb most ecològic, una aposta puntera ens acosta a la filosofia d’elaborar vins de terrer compromesos amb la identitat més sincera de la nostra regió vitivinícola.

Llarga criança amb tap de suro natural, un material tècnicament idoni per preservar el sentit originari d’un vi escumós de llarga criança. L’aclarit final de les ampolles es realitza a mà en pupitres.

‘Desgorjat’ manual sense congelar, un exercici de professionalitat artesana i respecte pel medi ambient.

Després d'unes collites de sequera extrema, l'arribada de pluja abundant a la primavera fa que els treballs de viticultura esdevinguin un repte apassionant: la terra ens demana esforços precisos, rigorosos i metòdics per evitar incidències de fongs com ara el míldiu. Tanmateix, finalitzem la verema manual satisfets de les decisions preses, amb un raïm de gran puresa i molt bon estat sanitari.

Per tal de garantir la màxima expressivitat i qualitat del vi, treballem amb rendiments baixos a la vinya. En el cas de la collita 2018, el rendiment mitjà de vinyes de Recaredo va ser de 43,4 hl/ha.

Intens Rosat 2019

Brut Nature Llarga Criança

   

Recaredo Intens Rosat representa la intensitat cromàtica que poden assolir els raïms al Mediterrani. Aposta per l’autenticitat en un trajecte sec, viu i profund que defineix un estil essencialment gastronòmic.

Es tracta d’un Brut Nature totalment sec, sense addició de sucre d’expedició. Recomanem degustar-lo a una temperatura de 8-10 ºC.

Monastrell

Comprar

Família de viticultors. Recaredo Intens s'elabora únicament a partir de parcel·les pròpies situades al territori Corpinnat.

Viticultura ecològica i biodinàmica certificada. 

Verema manual per garantir l’excel·lent estat sanitari d’un raïm destinat a llargues criances.

Vinificat, elaborat i criat a la propietat familiar. El color intens s’obté per maceració del most amb les pells del raïm negre.

Segona fermentació amb most ecològic, una aposta puntera ens acosta a la filosofia d’elaborar vins de terrer compromesos amb la identitat més sincera de la nostra regió vitivinícola.

Llarga criança amb tap de suro natural, un material tècnicament idoni per preservar el sentit originari d’un vi escumós de llarga criança. L’aclarit final de les ampolles es fa a mà en pupitres.

‘Desgorjat’ manual sense congelar, un exercici de professionalitat artesana i respecte pel medi ambient.

Anyada de contrastos amb pluges primaverals que permeten a la planta créixer amb un vigor excepcional, però l’arribada de l’estiu ve acompanyada d’onades de calor que marquen rècord històric de temperatures. Afortunadament, les nostres vinyes no pateixen cap afectació gràcies al bon desenvolupament vegetatiu de la planta, que protegeix el raïm de la incidència dels rajos solars. Una collita exuberant i exigent que destaca per l’excel·lència sanitària del raïm i del nivell qualitatiu de les varietats autòctones que cultivem a Recaredo.

Per tal de garantir la màxima expressivitat i qualitat del vi, treballem amb rendiments baixos a la vinya. En el cas de la collita 2019, el rendiment mitjà a les vinyes de Recaredo va ser de 42,8 hl/ha.

Terrers 2019

Brut Nature Llarga Criança

   

Profunditat i transparència. Lluminositat i frescor. L’expressió més sincera del nostre paisatge s’obté d’un mosaic de terres calcàries situades al territori Corpinnat.

Recaredo Terrers 2018 és un Brut Nature totalment sec, sense addició de sucre d’expedició. Recomanem degustar-lo a una temperatura de 8-10 ºC.

57%  Xarel·lo ·  25%  Macabeu ·  17% Parellada · 1% Monastrell

Comprar

Recaredo, família de viticultors. Recaredo Terrers s'elabora únicament a partir de vinyes pròpies situades en sòls extremadament calcaris al territori Corpinnat.

Agricultura ecològica i biodinàmica. Vinyes conreades sense herbicides ni insecticides d’origen químic, només amb adobs orgànics d’origen natural. Apliquem infusions elaborades a partir de plantes per a controlar la presència de fongs i reforçar els ceps de manera natural.

Verema manual per a garantir l’excel·lent estat sanitari d’un raïm destinat a llargues criances.

Cultivat, vinificat i elaborat a la propietat familiar.

Segona fermentació amb most ecològic, una aposta puntera ens acosta a la filosofia d’elaborar vins de terrer compromesos amb la identitat més sincera de la nostra regió vitivinícola.

Llarga criança amb tap de suro natural, un material tècnicament idoni per preservar el sentit originari d’un vi escumós de llarga criança. L’aclarit final de les ampolles es realitza a mà en pupitres.

‘Desgorjat’ manual sense congelar. El desgorjat (expulsió de les mares de la segona fermentació en ampolla) es realitza a mà sense congelar el coll de l’ampolla; professionalitat artesana i respecte pel medi ambient.

La verema 2019 proclama una collita exigent que destaca per l’excel·lència sanitària del raïm i el nivell qualitatiu de les varietats autòctones que cultivem. La xarel·lo s’erigeix en la protagonista de les nostres finques biodinàmiques mostrant una puresa i frescor memorables.

Sota el record de les abundants pluges de tardor i després d’un hivern singularment sec i fred, la primavera desperta amb una brotada més tardana que de costum, però els ruixats dels mesos de març i abril permeten a la planta créixer amb un vigor excepcional.

Per tal de garantir la màxima expressivitat i qualitat del vi, treballem amb rendiments baixos a la vinya. En el cas de la collita 2019, el rendiment mitjà de vinyes de Recaredo va ser de 42,8 hl/ha.