Notícies Recaredo

Recaredo assoleix els 100 punts a Robert Parker Wine Advocate

Recaredo, família de viticultors i elaboradors de vi escumós de qualitat i un dels dotze cellers integrants de la marca col·lectiva Corpinnat, es converteix en el primer celler de vi escumós de tot l’Estat Espanyol en assolir els 100 punts de la prestigiosa publicació Robert Parker Wine Advocate amb L’Enoteca Turó d’en Mota 2001 de Recaredo. Aquest Corpinnat, que sortirà al mercat en els pròxims mesos, es converteix també en el primer vi escumós de tot l’Estat en aconseguir aquesta puntuació, que fins ara només havien aconseguit 9 cellers de Champagne com són: Salon, Bollinger, Louis Roederer, Krug, Jacques Selosse, Ulysse Collin, Cédric Bouchard, Egly-Ouriet i Philipponnat.

La col·lecció ‘Enoteca Turó d’en Mota de Recaredo’ es va presentar l’octubre de 2023 en el context de la celebració de la vint-i-cinquena verema de la vinya Turó d’en Mota, una parcel·la icònica en el panorama vitivinícola català. D’acord amb les reflexions de Ton Mata, membre de la tercera generació de la família, la primera anyada del Turó d’en Mota de Recaredo va ser “el resultat d’un inconformisme ferotge” i de la convicció que els escumosos del Penedès podien aspirar a ser “vins escumosos de primer nivell que elevessin les particularitats del territori sense complexos”.

L’Enoteca Turó d’en Mota 2001 de Recaredo estarà disponible properament i sortirà al mercat amb una criança en ampolla de 264 mesos (22 anys) en una edició limitada a 150 ampolles, totes numerades. Per la família Recaredo, aquestes col·leccions d’enoteques simbolitzen la passió per l’artesania del terrer i revelen la capacitat de preservar una identitat irrenunciable, esculpida a base d’exigència, esforç i passió pacient.

Luis Gutiérrez, tastador oficial de Robert Parker Wine Advocate a Espanya explica, ‘L’Enoteca Turó d’en Mota 2001, per mi, és el millor vi escumós d’Espanya. En nas és complex i subtil i presenta una gran quantitat d’aromes on es fa present el contacte prolongat amb les mares. Així mateix, presenta unes bombolles molt fines que li aporten textura i frescor i té una increïble complexitat i elegància. Realment impressionant. Bravo!’.

Turó d’en Mota 2010 de Recaredo aconsegueix els 98 punts

El Corpinnat Turó d’en Mota de Recaredo 2010, que acaba de sortir al mercat, ha estat puntuat pel tastador Luis Gutiérrez amb 98 punts, la puntuació més elevada fins al moment en una anyada de Turó d’en Mota al marge de les enoteques. Sobre aquest vi escumós afirma que ‘després de tastar les 25 collites del Turó d’en Mota, aquesta és una de les meves preferides’. Respecte al vi destaca, ‘que és un vi molt equilibrat, subtil i elegant, amb unes bombolles molt petites i ben integrades’.

Altres anyades de Turó d’en Mota de Recaredo també han assolit puntuacions excel·lents a Robert Parker Wine Advocate com són l’Enoteca Turó d’en Mota 2004 (97-99 punts); Turó d’en Mota 2008 (97 punts); l’Enoteca Turó d’en Mota 1999 (97 punts) o Turó d’en Mota 2009 (96 punts).

Recaredo celebra 100 anys d’història en el món del vi escumós de qualitat

L’any 1924, Josep Mata Capellades, fundador de Recaredo, s’inicia en l’apassionant univers dels vins escumosos de qualitat com a aprenent de remenador i ‘desgorjador’ d’ampolles a Sant Sadurní d’Anoia, la vila que el va veure néixer. Deixa enrere la tradició familiar de la terrissa, que es produïa a la bòbila on actualment hi ha les caves de Recaredo, i s’endinsa en una aventura vital que ha seduït tres generacions de la família fins al dia d’avui. Aquest és l’inici d’una història d’emprenedoria apassionant, forjada a base d’esforç i d’un gran carisma que el portaran a convertir-se en un referent en el sector de la incipient indústria dels escumosos.

Juntament amb els seus fills, Josep i Antoni Mata Casanovas consoliden la projecció de Recaredo a partir dels anys 60 com a sinònim de rigor, qualitat i, sobretot, passió per l’excel·lència. Van plantejar idees atrevides per l’època, com l’exploració de les llargues criances en ampolla, alhora que ‒fruit del respecte i admiració pels vins de terrer‒ van dirigir el rumb del celler cap a l’elaboració d’escumosos capaços de parlar de parcel·les úniques i finques singulars. A partir dels 90, la tercera generació es va incorporant progressivament al celler en un enriquidor procés en el qual uns aporten experiència i el ‘saber fer’ i els altres, les noves idees i l’esforç per avançar i aprendre.

Buscar al Bloc

Arxiu de Notícies

Altres notícies relacionades

Llargues criances a Recaredo

Recaredo celebra cent anys d’història

Recaredo celebra cent anys d’història

Per recordar la figura de Josep Mata Capellades presenten un Corpinnat únic ‘Homenatge a Josep Mata Capellades 2004’, en una edició especial de 2.850 ampolles, totes numerades.

Llegir més

Recaredo participa en la subhasta solidària de la Gérard Basset Foundation

Recaredo participa en la subhasta solidària de la Gérard Basset Foundation

El celler ofereix l’ampolla 150 de l’Enoteca 1999 de Turó d’en Mota

Llegir més

Recaredo presenta l’Enoteca 1999 de Turó d’en Mota

Recaredo presenta l’Enoteca 1999 de Turó d’en Mota

Corpinnat Brut Nature amb una criança extrema de més de 23 anys en ampolla.

Llegir més

La Guía Peñín 2024 eleva el Turó d’en Mota 2009 als 99 punts

La Guía Peñín 2024 eleva el Turó d’en Mota 2009 als 99 punts

Turó d’en Mota 2009 de Recaredo ha estat valorat amb 99 punts pels tastadors de la Guía Peñín 2024, edició en què només vuit vins han aconseguit aquesta puntuació.

Llegir més

Recaredo forma part del grup operatiu SensoVI

Recaredo forma part del grup operatiu SensoVI

Recaredo forma part del grup operatiu SensoVI que promou l’ús del tap de suro en la segona fermentació del vi escumós

Llegir més

Recaredo, 20 anys de certificació Bureau Veritas per la transparència i el rigor

Recaredo, 20 anys de certificació Bureau Veritas per la transparència i el rigor

Aquest 2023 es compleixen vint anys des que l’organisme independent Bureau Veritas certifica tots els processos de vinificació i elaboració a Recaredo.

Llegir més

Turó D’en Mota 2008: Vi Escumós de l’Any als Premis Verema 2022

Turó D’en Mota 2008: Vi Escumós de l’Any als Premis Verema 2022

En aquesta edició, Ton Mata Moliner, tercera generació de la família Recaredo, també ha estat finalista dins la categoria de ‘Personatge del Món del Vi de l’any 2022’.

Llegir més

Turó d’en Mota 2008 escollit millor vi català per La Guia de Vins de Catalunya

Turó d’en Mota 2008 escollit millor vi català per La Guia de Vins de Catalunya

Turó d’en Mota 2008 de Recaredo escollit millor vi català, millor vi escumós i millor xarel·lo.

Llegir més

Robert Parker situa al cim dels vins escumosos al Turó d’en Mota 2008

Robert Parker situa al cim dels vins escumosos al Turó d’en Mota 2008

Turó d’en Mota 2008 de Recaredo ha estat el vi més ben valorat de tot l’Estat Espanyol per la revista The Wine Advocate de Robert Parker, amb una puntuació de 97 punts.

Llegir més