Criança mínima de 30 mesos

La subtilitat de les llargues criances

Com sentinella d’una espera pacient i silenciosa, les ampolles de Recaredo romanen a la foscor de les caves durant un mínim de 30 mesos (2 anys i mig) fins a assolir una personalitat excepcionalment única.

En el cas de les enoteques familiars de Recaredo més exclusives, alguns dels nostres vins escumosos assoleixen unes criances de prop de 30 anys, tot preservant la delicadesa del temps i una elegant complexitat de matisos.

Personalitat de la casa

Criances sempre amb tap de suro natural

Suro, el material idoni per a les llargues criances

Les criances a Recaredo troben un aliat perfecte en el tap de suro natural. Es tracta d’un material reciclable i sostenible; forma part de la nostra identitat mediterrània i de la nostra tradició artesana, però, per davant de tot, el suro és idoni per a preservar el sentit originari i l’excel·lència de les llargues criances.

Recaredo ha estat el primer elaborador de vins escumosos al món en obtenir la certificació Aged with Cork, concedida per la Confederació Europea del Suro.

Aclarit a mà en pupitres

Moviments suaus i precisos

Un cop la criança ha assolit el punt d’excel·lència desitjat, col·loquem les ampolles en pupitres. Cada dia realitzem un suau i precís moviment fins aconseguir que les mares de la criança baixin fins al coll de l’ampolla.

El temps, sigil·lós, ha fet la seva feina… És el torn dels artesans del desgorjat.

L’excel·lència del ‘desgorjat’

Professionalitat artesana

Desgorjat manual a la temperatura fresca i natural de les caves

Amb la destresa que només confereix l’experiència, el desgorjador allibera les mares de la criança a mà sense congelar el coll de l’ampolla, a temperatura natural de les caves. Sense excepció, totes i cadascuna de les ampolles de Recaredo es desgorgen manualment en un ritual marcat per efervescències compassades.

El desgorjat és el procés final abans de posar el tap de suro definitiu. Avui en dia, els professionals mantenen viu aquest ofici a Recaredo, tot un exercici de professionalitat artesana i respecte pel medi ambient.