Territori Corpinnat

Vins nascuts al cor del Penedès

Les vinyes familiars de Recaredo estan situades a Corpinnat, un territori que serpenteja entre boscos, turons i torrents discontinus, tot mostrant paratges d’una gran bellesa, emparats per la imponent presència de la muntanya de Montserrat.

Com a viticultors, a Recaredo estem especialitzats en escumosos Corpinnat d’estil Brut Nature i de llarga criança, establint un pacte tàcit amb el territori i els nostres orígens. Una aliança còmplice i honesta capaç d’expressar les singularitats d’un paisatge a través del vi.

Vinyes de Recaredo

100% Vinyes pròpies

Xarel·lo, mirall d’un territori

Aposta per les varietats de raïm tradicionals

La varietat xarel·lo representa el 60% de la plantació de vinya a Recaredo. Es tracta d’un raïm blanc que troba el seu hàbitat natural a la regió del Penedès. Aporta una acidesa fresca i viva, i confereix gran estructura als vins escumosos de llarga criança.

Des de l’any 2014, la totalitat de les nostres vinyes estan plantades únicament amb varietats històriques del Penedès, com ara xarel·lo, macabeu, parellada, garnatxa negra i monastrell.

Per respectar al màxim l’entorn natural i garantir l’excel·lent qualitat del raïm, a Recaredo veremem històricament a mà.

 

El privilegi d’uns sòls calcaris

Geologia del territori Corpinnat

Produccions baixes i d’alt nivell qualitatiu

Les nostres vinyes es caracteritzen per uns sòls de caràcter calcari i extremadament calcari amb produccions força baixes, però d’un alt nivell qualitatiu.

Els sòls són de textura franca, és a dir, amb un equilibri entre sorres i argiles que facilita el drenatge quan plou en abundància i la retenció d’aigua en èpoques de sequera.

El clima a les vinyes Recaredo

100% Viticultura de secà

La influència del mar Mediterrani a les vinyes de Recaredo es manifesta en hiverns suaus i estius secs i calorosos. Es tracta d’un clima Mediterrani temperat, amb una pluviometria mitjana d’uns 530 l/m2 any. Les temperatures més baixes a les nostres finques es registren al mes de gener

(mínimes que poden arribar als -2º) i les més altes, a l’agost (mitjana de 24,2 ºC). Tot i que les pluges es reparteixen de forma irregular a la zona del Penedès, les més importants acostumen a produir-se a la tardor, amb vents de component est, anomenats llevantades.