Costers del Bitlles

Genuïnament de terrer

A Recaredo treballem 65 hectàrees de vinyes familiars situades al llarg del Coster del riu Bitlles, a la comarca de l’Alt Penedès (Barcelona). El Bitlles serpenteja entre boscos, turons i torrents discontinus tot mostrant paratges d’una gran bellesa, emparats per la imponent presència de la muntanya de Montserrat.

Com a viticultors i elaboradors, ens especialitzem en Brut Nature de llarga criança, establint un pacte tàcit amb el territori i amb els orígens; un pacte còmplice que pretén l’expressió d’històries genuïnament honestes capaces d’expressar les singularitats del paisatge a través de vi.

Vinyes de Recaredo

100% Vinyes de titularitat pròpia

Xarel·lo, ambaixadora d’un territori

Varietat mediterrània rica en matisos

La xarel·lo és una gran varietat de raïm blanc que troba el seu hàbitat natural al Mediterrani, especialment a la comarca del Penedès. Aporta una acidesa fresca i viva, i confereix gran estructura als vins escumosos de llarga criança.

Per a respectar al màxim l’entorn natural i garantir l’excel·lent qualitat del raïm, a Recaredo veremem sempre a mà.

blanc 39 ha Xarel·lo
blanc 18,5 ha Macabeu
blanc 3 ha Parellada
roig 3,5 ha Monastrell
roig 1 ha Garnatxa

Des de l’any 2014, la totalitat de les nostres vinyes estan plantades amb varietats autòctones del Mediterrani.

El privilegi d’uns sòls calcaris

Geologia del Coster del Bitlles

Produccions baixes i d’alt nivell qualitatiu

Les nostres vinyes es caracteritzen per uns sòls de caràcter calcari i extremadament calcari amb produccions força baixes, però d’un alt nivell qualitatiu.

Els sòls són de textura franca, és a dir, amb un equilibri entre sorres i argiles que facilita el drenatge quan plou en abundància i la retenció d’aigua en èpoques de sequera.

El clima a les vinyes Recaredo

100% Viticultura de secà

La influència del mar Mediterrani a les vinyes de Recaredo es manifesta en hiverns suaus i estius secs i calorosos. Es tracta d’un clima Mediterrani temperat, amb una pluviometria mitjana d’uns 530 l/m2 any. Les temperatures més baixes a les nostres finques es registren al mes de gener

(mínimes que poden arribar als -2º) i les més altes, a l’agost (mitjana de 24,2 ºC). Tot i que les pluges es reparteixen de forma irregular a la zona del Penedès, les més importants acostumen a produir-se a la tardor, amb vents de component est, anomenats llevantades.