Notícies Recaredo

Dos Corpinnats de Recaredo, entre els 25 vins icònics dels últims segles

Turó d’en Mota i Reserva Particular de Recaredo, seleccionats com a imprescindibles per la ‘Revue du Vin de France’ per entendre la història del vi a Espanya

La revista Revue du Vin de France ha inclòs Turó d’en Mota i Reserva Particular de Recaredo entre els 25 vins referents d’Espanya dels dos últims segles d’història. Ambdós vins han estat descrits com a escumosos essencials per comprendre les dècades 1960 i 2000, respectivament, en un article que proposa un recorregut pels vins icònics que han marcat una època. Referències com ara Gran Reserva Único (Vega Sicilia), L’Ermita (Álvaro Palacios), Clos Mogador, Viña El Pisón (Artadi) o Pingus, entre d’altres, han estat seleccionades per haver forjat la història del vi i una projecció de qualitat basada en el talent i el valor patrimonial i cultural del vi .

La publicació francesa –una de les prescriptores de vi més rellevants d’Europa– també posa en relleu el paper de Recaredo com a pioner a la regió del Penedès en l’elaboració de vins escumosos ‘cru’, és a dir, a partir de vinyes singulars de terrer. La peça destaca la figura de Recaredo com a un dels elaboradors més avantguardistes del Penedès, posant l’accent en el compromís per preservar l’autenticitat i la identitat vitivinícola del territori Corpinnat a través dels seus vins. “Recaredo ens mostra el camí cap a una modernitat que suposa un retorn a la terra i a la planta”, afirmen.

 

Botella del vino espumoso de calidad Turó d'en Mota de Recaredo

Turó d’en Mota i Reserva Particular, vins icònics segons La Revue

Com a exemple, els crítics seleccionen Turó d’en Mota de Recaredo 2004 i el cataloguen com a un vi escumós que va reinventar el concepte de ‘cru’ a Catalunya a inicis del 2000. “Turó d’en Mota va reinventar –o bé inventar– la noció de ‘cru’ entre els escumosos catalans; un concepte que, fins a la creació d’aquest vi, era aliè entre els efervescents de la regió”, destaquen.

Respecte Reserva Particular de Recaredo 2008, la publicació el descriu com a un dels vins escumosos més originals de l’època, tractant-se d’un vi punter en llargues criances. “Reserva Particular representa la base tradicional del celler, testimoni indiscutible de la voluntat de Recaredo per realitzar llargues criances, un estil innovador als anys 1960”, remarca la publicació.

D’acord a les paraules de Ferran Junoy, director de Recaredo, aquest article és “un  reconeixement a la nostra feina com a viticultors i elaboradors especialitzats en llargues criances, però, per davant de tot, és el reconeixement a l’extraordinari potencial que tenim al Penedès per elaborar vins escumosos de terrer”.

Botella del vino de calidad Reserva Particular de Recaredo

 

Buscar al Bloc

Arxiu de Notícies

Altres notícies relacionades

Uncategorized

Recaredo presenta Enoteca 2004 de Reserva Particular

Recaredo presenta Enoteca 2004 de Reserva Particular

Amb 15 anys de criança, aquest Corpinnat d’edició limitada ret un homenatge al temps i a les vinyes velles de la regió del Penedès.

Llegir més