Notícies Recaredo

Reserva Particular, entre els Millors Vins d’Espanya

L’Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi (AEPEV) ha escollit Reserva Particular de Recaredo 2007 com a un dels Millors Vins d’Espanya 2019 en la categoria de vins escumosos.

Es tracta d’un reconeixement ex aequo atorgat a partir d’una votació a doble volta en la qual han participat la major part dels membres de l’AEPEV, que han decidit els finalistes entre les 1.118 marques aspirants a la primera fase del concurs. D’aquestes, només un total de 131 vins i 46 espirituosos han aconseguit passar a l’última etapa.

Recentment, l’anyada 2007 de Reserva Particular de Recaredo ha estat una de les referències més ben valorades a la Guia Peñín 2020, on aquest Corpinnat amb més de deu anys de criança ha rebut 98 punts. La revista britànica Decanter també ha inclòs Reserva Particular 2007 entre els 6 millor vins d’Espanya del 2019.

Reserva Particular, icona de les llargues criances

Reserva Particular 2007 és un Corpinnat Brut Nature elaborat a partir d’un assemblatge de varietats tradicionals del Mediterrani: macabeu (64%) i xarel·lo (36%). Durant els 10 anys de criança mínima que aquest vi escumós realitza a la foscor de les caves, es fa servir tap de suro natural, un material sostenible, reciclable i necessari en termes qualitatius per preservar el sentit originari de les llargues criances a Recaredo.

Reserva Particular es mostra com un vi complex, persistent i ric en matisos que destaca per les seves aromes de llarga criança, acompanyades d’un fons cítric i afruitat. D’entrada suau i delicada, el pas de boca és intens i saborós, marcat per notes vives i fresques.

Una idea revolucionària

Josep Mata Capellades, amb la complicitat dels seus fills Josep i Antoni, va crear el 1962 el Reserva Particular de Recaredo amb la idea original de transmetre la delicadesa i la subtil complexitat que pot assolir un gran escumós de llarga criança.

“La creació del Reserva Particular va sorgir d’una inquietud que el nostre pare va voler compartir amb nosaltres. Entre tots, vam elaborar un vi pensat per ser degustat a la nostra família però amb el temps vam voler compartir-lo amb els nostres amics i clients. Així, fins a dia d’avui”, explica Josep Mata, membre de la segona generació de la família Recaredo. Per la seva banda, Antoni Mata assegura que: “En aquell moment, l’elaboració d’un vi com el Reserva Particular fou una idea revolucionària, ja que fins llavors no s’havia concebut mai cap escumós envellit amb bota, que apostés per una llarga criança i un estil Brut Nature, donant el protagonisme al xarel·lo i la macabeu”.

Des de 1962 fins a l’actualitat, tres generacions de la família Recaredo han cultivat el caràcter de Reserva Particular de Recaredo, creant un estil únic fonamentat en la frescor i l’expressió genuïna del temps.

Un vi escumós de terrer

Reserva Particular de Recaredo neix d’una selecció de vinyes procedents de tres finques de propietat familiar: la Pedra Blanca, Can Romeu i Can Rossell de la Serra, delimitades pel riu Anoia i pels torrents de la Salada, de Can Bautista i de Lavernó. Es tracten de vinyes velles de xarel·lo i macabeu plantades entre el 1950 i el 1955 que, emmarcades en el territori Corpinnat, compten amb altituds compreses entre 170 i 255 metres sobre el nivell del mar.

Els sòls són de textura franca-llimosa i van de molt profunds (>120 cm) a moderadament profunds (50-70 cm), són ben drenats i de reacció moderadament bàsica, provinents de la meteorització de roques carbonatades.

Les vinyes es conreen sense herbicides ni insecticides d’origen químic, tan sols amb adobs orgànics d’origen natural. La verema es fa totalment a mà per tal de preservar el raïm en excel·lents condicions per a l’elaboració de llargues criances.

 

Buscar al Bloc

Arxiu de Notícies

Altres notícies relacionades

Esdeveniments Recaredo

Recaredo amb la campanya ‘Enoturismo Para Sanitarios’

Recaredo amb la campanya ‘Enoturismo Para Sanitarios’

La iniciativa neix amb l’objectiu d’agrair i premiar els esforços dels professionals de la salut i d’altres sectors essencials durant la pandèmia de la COVID-19.

Llegir més

Obrim de nou les portes als visitants

Obrim de nou les portes als visitants

La família i l’equip de Recaredo estem contents d’anunciar-vos que les portes del nostre celler ja estan obertes per rebre visites. Ara, més que mai, és temps de recuperar la il·lusió plegats.

Llegir més

Calendari de sopars d’estiu a RECAREDO

Calendari de sopars d’estiu a RECAREDO

De mitjans de juny a finals de setembre, Recaredo es converteix en la seu efímera de més de 30 restaurants de proximitat.

Llegir més

Recaredo serà la seu efímera de 30 restaurants

Recaredo serà la seu efímera de 30 restaurants

Recaredo donarà suport als restaurants de proximitat cedint les seves instal·lacions perquè puguin retrobar-se amb els seus clients habituals.

Llegir més

Recaredo dona suport a la Verema Solidària

Recaredo dona suport a la Verema Solidària

Recaredo col·labora un any més amb la Verema Solidària; una iniciativa de l’associació Impulsa Fundraising que uneix territori, vi i responsabilitat social per combatre la pobresa i l’exclusió social.

Llegir més

Celler Credo de Recaredo, amfitrió de la Verema Solidària

Celler Credo de Recaredo, amfitrió de la Verema Solidària

Es tracta de la 2ª edició de la iniciativa, que enguany finançarà projectes d’inclusió social adreçats a persones amb discapacitat intel·lectual a la regió del Penedès i l’Empordà.

Llegir més

TV3 s’endinsa a Recaredo

TV3 s’endinsa a Recaredo

El programa de TV3, Catalunya Experience, viatja amb dos sommeliers del Japó a una de les vinyes més singulars de Recaredo per difondre l’autenticitat dels vins escumosos de terrer.

Llegir més

L’Associació Molinenca de Tast premia la qualitat, l’originalitat i la sostenibilitat de Recaredo

L’Associació Molinenca de Tast premia la qualitat, l’originalitat i la sostenibilitat de Recaredo

L’Associació Molinenca de Tast ha concedit a Recaredo el reconeixement “Enviat de l’Any 2015” per la seva aposta per la qualitat, les varietats autòctones, les llargues criances i el respecte a l’entorn.

Llegir més

Recaredo celebra deu anys d’un compromís únic amb Bureau Veritas

Recaredo celebra deu anys d’un compromís únic amb Bureau Veritas

Recaredo commemora els deu anys d’ençà que l’organisme independent Bureau Veritas certifica els processos d’elaboració -des de la vinya i la vinificació al celler fins a la llarga criança a les caves- perquè els seus vins siguin sinònim d’excel·lència i respecte pel paisatge d’on són originaris.

Llegir més