Notícies Recaredo

Reserva Particular, entre els Millors Vins d’Espanya

L’Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi (AEPEV) ha escollit Reserva Particular de Recaredo 2007 com a un dels Millors Vins d’Espanya 2019 en la categoria de vins escumosos.

Es tracta d’un reconeixement ex aequo atorgat a partir d’una votació a doble volta en la qual han participat la major part dels membres de l’AEPEV, que han decidit els finalistes entre les 1.118 marques aspirants a la primera fase del concurs. D’aquestes, només un total de 131 vins i 46 espirituosos han aconseguit passar a l’última etapa.

Recentment, l’anyada 2007 de Reserva Particular de Recaredo ha estat una de les referències més ben valorades a la Guia Peñín 2020, on aquest Corpinnat amb més de deu anys de criança ha rebut 98 punts. La revista britànica Decanter també ha inclòs Reserva Particular 2007 entre els 6 millor vins d’Espanya del 2019.

Reserva Particular, icona de les llargues criances

Reserva Particular 2007 és un Corpinnat Brut Nature elaborat a partir d’un assemblatge de varietats tradicionals del Mediterrani: macabeu (64%) i xarel·lo (36%). Durant els 10 anys de criança mínima que aquest vi escumós realitza a la foscor de les caves, es fa servir tap de suro natural, un material sostenible, reciclable i necessari en termes qualitatius per preservar el sentit originari de les llargues criances a Recaredo.

Reserva Particular es mostra com un vi complex, persistent i ric en matisos que destaca per les seves aromes de llarga criança, acompanyades d’un fons cítric i afruitat. D’entrada suau i delicada, el pas de boca és intens i saborós, marcat per notes vives i fresques.

Una idea revolucionària

Josep Mata Capellades, amb la complicitat dels seus fills Josep i Antoni, va crear el 1962 el Reserva Particular de Recaredo amb la idea original de transmetre la delicadesa i la subtil complexitat que pot assolir un gran escumós de llarga criança.

“La creació del Reserva Particular va sorgir d’una inquietud que el nostre pare va voler compartir amb nosaltres. Entre tots, vam elaborar un vi pensat per ser degustat a la nostra família però amb el temps vam voler compartir-lo amb els nostres amics i clients. Així, fins a dia d’avui”, explica Josep Mata, membre de la segona generació de la família Recaredo. Per la seva banda, Antoni Mata assegura que: “En aquell moment, l’elaboració d’un vi com el Reserva Particular fou una idea revolucionària, ja que fins llavors no s’havia concebut mai cap escumós envellit amb bota, que apostés per una llarga criança i un estil Brut Nature, donant el protagonisme al xarel·lo i la macabeu”.

Des de 1962 fins a l’actualitat, tres generacions de la família Recaredo han cultivat el caràcter de Reserva Particular de Recaredo, creant un estil únic fonamentat en la frescor i l’expressió genuïna del temps.

Un vi escumós de terrer

Reserva Particular de Recaredo neix d’una selecció de vinyes procedents de tres finques de propietat familiar: la Pedra Blanca, Can Romeu i Can Rossell de la Serra, delimitades pel riu Anoia i pels torrents de la Salada, de Can Bautista i de Lavernó. Es tracten de vinyes velles de xarel·lo i macabeu plantades entre el 1950 i el 1955 que, emmarcades en el territori Corpinnat, compten amb altituds compreses entre 170 i 255 metres sobre el nivell del mar.

Els sòls són de textura franca-llimosa i van de molt profunds (>120 cm) a moderadament profunds (50-70 cm), són ben drenats i de reacció moderadament bàsica, provinents de la meteorització de roques carbonatades.

Les vinyes es conreen sense herbicides ni insecticides d’origen químic, tan sols amb adobs orgànics d’origen natural. La verema es fa totalment a mà per tal de preservar el raïm en excel·lents condicions per a l’elaboració de llargues criances.

 

Buscar al Bloc

Arxiu de Notícies

Altres notícies relacionades

Esdeveniments Recaredo

II Festival Gastronòmic Corpinnat

II Festival Gastronòmic Corpinnat

El Festival Gastronòmic Corpinnat es consolida com a una experiència enogastronòmica de referència per descobrir els restaurants del nostre país als espais més atractius dels cellers situats al cor del Penedès.

Llegir més

Les vinyes de Recaredo, escenari de la sèrie ‘Els hereus de la Terra’ de Netflix

Les vinyes de Recaredo, escenari de la sèrie ‘Els hereus de la Terra’ de Netflix

Les finques de Recaredo s’han convertit en part dels escenaris de la sèrie televisiva basada en la novel·la homònima de l’escriptor Ildefonso Falcones.

Llegir més

Recaredo participa a la subhasta solidària ‘Vins per a Ucraïna’

Recaredo participa a la subhasta solidària ‘Vins per a Ucraïna’

El periodista especialitzat Miquel Hudin organitza una subhasta solidària de vins per recaptar fons per a tres organitzacions humanitàries dedicades a ajudar a la població d’Ucraïna

Llegir més

Els amics de la gastronomia reten homenatge a Antoni Mata

Els amics de la gastronomia reten homenatge a Antoni Mata

Cocina Hermanos Torres organitza un dinar-homenatge inoblidable amb els amics de la gastronomia i Antoni Mata Casanovas, president de Recaredo.

Llegir més

Visites solidàries a Recaredo en benefici a La Marató de TV3

Visites solidàries a Recaredo en benefici a La Marató de TV3

Gràcies a la implicació i col·laboració de tots els visitants que van assistir a la cita, es van recaptar un total de 1.120€ solidaris que s’han lliurat de forma íntegra a La Marató de TV3.

Llegir més

Recaredo es convertirà en un cinema per un dia durant el Most Festival

Recaredo es convertirà en un cinema per un dia durant el Most Festival

El tast de llargues criances de Recaredo i la projecció del documental ‘Le champagne a rendez vous avec la lune” tindrà lloc el dissabte 5 de juny a les 18h de a les instal·lacions del celler.

Llegir més

Recaredo acollirà la cloenda del Festival de cultura EVA

Recaredo acollirà la cloenda del Festival de cultura EVA

Recaredo i Celler Credo posaran el punt i final al cicle del Festival en Veu Alta (EVA) el proper diumenge dia 25 d’octubre a les 19:00H. 

Llegir més

Recaredo tanca el cicle de sopars ‘Recuperem La Il·lusió’

Recaredo tanca el cicle de sopars ‘Recuperem La Il·lusió’

Recaredo i Celler Credo posen el punt i final al cicle de sopars a la fresca ‘Recuperem la Il·lusió’, una iniciativa en format ‘pop up’ que ha comptat amb una gran acollida per part del públic.

Llegir més

Recaredo amb la campanya ‘Enoturismo Para Sanitarios’

Recaredo amb la campanya ‘Enoturismo Para Sanitarios’

La iniciativa neix amb l’objectiu d’agrair i premiar els esforços dels professionals de la salut i d’altres sectors essencials durant la pandèmia de la COVID-19.

Llegir més