Notícies Recaredo

La crònica de la verema 2018 a Recaredo

La collita 2018 suposa el retorn de la il·lusió. Després d’unes quantes anyades marcades per la sequera, deixem de mirar el cel a l’espera de l’anhelada pluja i gaudim com mai de les gotes caient sobre la terra.

Les nostres vinyes registren 781 mm d’aigua durant la campanya vitivinícola, una xifra notablement superior a la mitjana històrica a Sant Sadurní d’Anoia (527 mm).

La superació de reptes. La pluja primaveral fa que els treballs de viticultura esdevinguin un repte apassionant. La terra ens demana esforços precisos, rigorosos i metòdics per evitar incidències amb fongs com ara el míldiu, que pot perjudicar la planta en períodes de pluviometria elevada. Gràcies a l’observació contínua de l’equip de viticultura, no patim afectacions significatives i els ceps ens donen una lliçó d’adaptació, tot oferint el millor d’ells mateixos.

La fitoteràpia –ús de plantes per a la prevenció o curació d’altres plantes– resulta especialment beneficiosa, sobretot els tractaments a partir d’infusions d’ortiga i les decoccions de cua de cavall. Aquestes aplicacions d’origen vegetal protegeixen el cep i ajuden a mantenir els nivells de coure baixos per a combatre els fongs. Com sempre, la vinya a Recaredo es cultiva sota una mínima intervenció i seguint les pautes de l’agricultura biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia.

Raïm de gran puresa. La verema comença el 20 d’agost i s’allarga fins al 29 de setembre, amb una rigorosa selecció manual del raïm. Es tracta d’una verema esquitxada per les pluges d’agost i amb unes temperatures moderades que alenteixen la maduració del raïm. Per sort, la natura es mostra benèvola i no patim intenses onades de calor com en anys anteriors, fet que permet finalitzar la verema de les vinyes d’alçada satisfets de les decisions preses i amb un raïm de gran puresa i molt bon estat sanitari.

El most d’aquesta collita expressa una personalitat plena d’energia, amb acideses fresques i de gran potència aromàtica. En definitiva, refermem la nostra convicció que els grans vins no s’elaboren, es cultiven.

 

RECAREDO

 

 

Buscar al Bloc

Arxiu de Notícies

Altres notícies relacionades

Viticultura a Recaredo

Les vinyes de Recaredo, escenari de la sèrie ‘Els hereus de la Terra’ de Netflix

Les vinyes de Recaredo, escenari de la sèrie ‘Els hereus de la Terra’ de Netflix

Les finques de Recaredo s’han convertit en part dels escenaris de la sèrie televisiva basada en la novel·la homònima de l’escriptor Ildefonso Falcones.

Llegir més

L’adob de la vinya amb tracció animal a Recaredo

L’adob de la vinya amb tracció animal a Recaredo

A Recaredo apostem des de fa més de vuit anys per la tracció animal a l’hora de treballar les vinyes més velles de les nostres finques, origen de vins tant excepcionals com ara el Turó d’en Mota i el Reserva Particular de Recaredo.

Llegir més

Quadern de verema 2021

Quadern de verema 2021

Una de les millors anyades dels últims temps amb un raïm plenament sa, una acidesa cítrica extraordinària i gran riquesa d’aromes i matisos.

Llegir més

Verema 2020 a Recaredo: any de reptes

Verema 2020 a Recaredo: any de reptes

La feina -precisa i metòdica- per part de l’equip de viticultura ha sigut essencial per sobreposar-nos a una anyada tan exigent com satisfactòria… Al cap i a la fi, no hi ha res més gratificant que la superació d’un repte i l’aprenentatge continu.

Llegir més

Verema nocturna a Recaredo

Verema nocturna a Recaredo

A Recaredo hem iniciat la verema del 2020 adaptant els horaris de recol·lecció a nous requisits tècnics.

Llegir més

Crònica de la verema 2019 a Recaredo

Crònica de la verema 2019 a Recaredo

La verema 2019 proclama una collita exuberant i exigent que destaca per l’excel·lència sanitària del raïm i el nivell qualitatiu de les varietats autòctones.

Llegir més

El llaurat a cavall de Recaredo, a Glops de TV3

El llaurat a cavall de Recaredo, a Glops de TV3

El programa Glops de TV3 visita les vinyes de Recaredo per a aprofundir sobre la importància de la tracció a cavall.

Llegir més

Llaurat a cavall a les vinyes de Recaredo

Llaurat a cavall a les vinyes de Recaredo

A Recaredo apostem des de fa tres anys per la tracció animal a l’hora de llaurar la vinya d’on neix l’excepcional Turó d’en Mota. A Recaredo recuperem l’ús tradicional del cavall a les vinyes per reduir les emissions de diòxid de carboni i aconseguir una menor compactació del terra.

Llegir més

El diari ‘Le Monde’ destaca el compromís de Recaredo

El diari ‘Le Monde’ destaca el compromís de Recaredo

El diari francès ‘Le Monde’ afirma que Turó d’en Mota de Recaredo representa “el millor del cava”: una única vinya plantada el 1940, una única varietat (xarel·lo) i una clara voluntat d’elaborar un vi escumós de terrer capaç de representar una petita porció del paisatge de l’Alt Penedès.

Llegir més