Notícies Recaredo

Recaredo, 20 anys de certificació Bureau Veritas per la transparència i el rigor

Aquest 2023 es compleixen vint anys des que l’organisme independent Bureau Veritas certifica tots els processos de vinificació i elaboració a Recaredo -des de la vinya, a la vinificació i elaboració a la propietat familiar, fins a la llarga criança a les caves- per oferir uns vins d’excel·lència i que reflecteixin el seu origen de terrer.

Partint de la premissa de “dir el que fem i fer el que diem”, l’any 2003 a Recaredo van decidir certificar-se amb el Bureau Veritas per tal de proporcionar informació veraç, rellevant i transparent sobre les tasques que realitzen com a viticultors i elaboradors dia a dia, amb un clar compromís de transparència i honestedat vers el consumidor.

“Un compromís exigent i rigorós en l’elaboració de vins escumosos que compleix el nostre somni de referenciar el territori Corpinnat com a sinònim de qualitat, coneixement i tradició arrelada a un esperit innovador”, tal com explica Ferran Junoy, director general de Recaredo.

Des de fa 20 anys, Bureau Veritas, líder mundial en serveis d’inspecció, certificació i assajos, certifica a Recaredo per la feina amb vinyes pròpies veremades a mà i cultivades de manera ecològica i biodinàmica, per la vinificació i elaboració dins la propietat familiar de vins escumosos amb més de trenta mesos de criança, fent la segona fermentació en ampolla amb most ecològic. També audita l’excepcionalitat de Recaredo de fer ús del tap de suro natural durant tota la criança i per la totalitat de les seves ampolles, així com l’aclarit manual en pupitres o el ‘desgorjat’ a mà sense congelar el coll de l’ampolla.

Segona fermentació en ampolla amb most propi

La segona fermentació dels Corpinnats de Recaredo es realitza dins l’ampolla, fent servir most ecològic en substitució del sucre de canya. El most conté una alta concentració de sucres naturals provinents del mateix raïm, una característica que el fa apte per al tiratge de les ampolles, la seva posterior segona fermentació i la llarga criança. L’ús de most propi o most concentrat rectificat ecològic suposa produir vins escumosos a partir d’elements que tenen exclusivament la vinya com a origen.

Aquesta aposta puntera els permet seguir la filosofia d’elaborar vins de terrer compromesos amb la identitat més sincera de la regió vitivinícola on se situen, el Penedès.

L’excel·lència de la llarga criança amb tap de suro

A Recaredo treballen 100% amb tap de suro per a la criança de tots els seus Corpinnats, sent una de les poques cases de tot el món que treballa seguint aquesta exigència qualitativa i mediambiental des de la primera a l’última ampolla. Tècnicament, el suro és un aliat perfecte per a les llargues criances gràcies al fet que protegeix el vi contra l’oxidació i permet una evolució més lenta, i en conseqüència, un procés evolutiu més llarg. Pel que fa a la sostenibilitat, el suro prové d’una indústria regenerativa, ja que en la seva fabricació s’utilitza molta menys energia i, per tant, es generen menys residus.

A més, és un material que no emet gasos a l’atmosfera durant la seva fabricació, sinó que n’absorbeix i permet una economia circular, reciclant tots els taps provisionals. A Recaredo tenen doble absorció de diòxid de carboni per ampolla, ja que fan servir suro en el tap provisional durant la criança i en el tap d’expedició.

L’aplicació del tap de suro per a les llargues criances comporta que les ampolles s’hagin de desgorjar manualment una a una, es tracta de l’art d’expulsar les mares de la segona fermentació en ampolla. En el cas de Recaredo, la totalitat dels seus Corpinnats els desgorjen a mà a temperatura fresca i natural de les caves que és d’uns 16º. Es tracta d’un exercici de professionalitat i de mantenir viu l’ofici del desgorjador, així com de respecte per les llargues criances i pel medi ambient.

Recaredo, un compromís únic auditat i certificat per Bureau Veritas

100%  Vinyes pròpies al territori Corpinnat
100%  Viticultura ecològica i biodinàmica de secà
100%  Varietats autòctones
100%  Verema manual
100%  Vinificació a la propietat
100%  Segona fermentació en ampolla realitzada amb most
100%  Criança mínima de 30 mesos
100%  Criança amb tap de suro natural
100%  Aclarit manual en pupitre
100%  ‘Desgorjat‘ a mà sense congelar el coll de l’ampolla

Buscar al Bloc

Arxiu de Notícies

Altres notícies relacionades

Llargues criances a Recaredo

Recaredo forma part del grup operatiu SensoVI

Recaredo forma part del grup operatiu SensoVI

Recaredo forma part del grup operatiu SensoVI que promou l’ús del tap de suro en la segona fermentació del vi escumós

Llegir més

Turó D’en Mota 2008: Vi Escumós de l’Any als Premis Verema 2022

Turó D’en Mota 2008: Vi Escumós de l’Any als Premis Verema 2022

En aquesta edició, Ton Mata Moliner, tercera generació de la família Recaredo, també ha estat finalista dins la categoria de ‘Personatge del Món del Vi de l’any 2022’.

Llegir més

Turó d’en Mota 2008 escollit millor vi català per La Guia de Vins de Catalunya

Turó d’en Mota 2008 escollit millor vi català per La Guia de Vins de Catalunya

Turó d’en Mota 2008 de Recaredo escollit millor vi català, millor vi escumós i millor xarel·lo.

Llegir més

Robert Parker situa al cim dels vins escumosos al Turó d’en Mota 2008

Robert Parker situa al cim dels vins escumosos al Turó d’en Mota 2008

Turó d’en Mota 2008 de Recaredo ha estat el vi més ben valorat de tot l’Estat Espanyol per la revista The Wine Advocate de Robert Parker, amb una puntuació de 97 punts.

Llegir més

Recaredo Serral del Vell, millor vi escumós de l’any

Recaredo Serral del Vell, millor vi escumós de l’any

L’anyada 2013 de Recaredo Serral del Vell ha estat reconeguda com a millor vi escumós de l’any en la recent edició dels Premis Verema 2020.

Llegir més

Dos Corpinnats de Recaredo, entre els 25 vins icònics dels últims segles

Dos Corpinnats de Recaredo, entre els 25 vins icònics dels últims segles

Turó d’en Mota i Reserva Particular de Recaredo formen part de la selecció de vins icònics de la Revue du Vin de France per entendre la història del vi a Espanya.

Llegir més

Recaredo presenta Enoteca 2004 de Reserva Particular

Recaredo presenta Enoteca 2004 de Reserva Particular

Amb 15 anys de criança, aquest Corpinnat d’edició limitada ret un homenatge al temps i a les vinyes velles de la regió del Penedès.

Llegir més

Recaredo, entre els cellers més ben valorats per la Guía Peñín

Recaredo, entre els cellers més ben valorats per la Guía Peñín

Reserva Particular és el vi de Recaredo amb la puntuació més elevada i se situa al podi dels vins escumosos del país.

Llegir més

Les primeres ampolles amb CORPINNAT sortiran al mercat aquesta primavera

Les primeres ampolles amb CORPINNAT sortiran al mercat aquesta primavera

Malgrat les intenses negociacions entre CORPINNAT (AVEC) i la D.O. Cava, no ha estat possible arribar a una solució satisfactòria per ambdues parts.

Llegir més