Notícies Recaredo

Ovelles a les vinyes per gestionar la coberta vegetal

Projecte de recerca

Recaredo col·labora amb la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en un projecte de recerca centrat en la integració d’ovelles a les vinyes.

L’objectiu és ensinistrar el bestiar oví per a no menjar-se les fulles dels ceps i pasturar únicament les herbes que conformen la coberta vegetal espontània. La integració de les ovelles a les vinyes tanca els cercles de la natura de manera respectuosa i sostenible: es regula el creixement de l’herba, a la vegada que s’adoba el camp amb els excrements del bestiar.

La investigació determinarà el número idoni d’ovelles per hectàrea per tal d’evitar compactacions del sòl i aconseguir l’equilibri just entre el bestiar i l’aliment que proporciona la coberta vegetal.

El projecte Grup de Recerca en Remugats està encapçalat per Gerardo Caja i Elena Albanell, del departament de Ciència Animal i Alimentació de la Facultat de Veterinària de la UAB y compta amb la col·laboració de l’Institut de la Vinya i el Vi (INCAVI).

 

Buscar al Bloc

Arxiu de Notícies

Altres notícies relacionades

R+D. Recerca i Desenvolupament a Recaredo

Recaredo forma part del grup operatiu SensoVI

Recaredo forma part del grup operatiu SensoVI

Recaredo forma part del grup operatiu SensoVI que promou l’ús del tap de suro en la segona fermentació del vi escumós

Llegir més

Quadern de Verema Recaredo 2022

Quadern de Verema Recaredo 2022

Quan els Corpinnats de Recaredo del 2022 arribin a les nostres taules, ens parlaran d’una collita de fruits saníssims, amb uns paràmetres qualitatius inigualables i amb un registre de matisos d’una expressivitat memorable.

Llegir més

Revolució en el concepte de vins escumosos de terrer

Revolució en el concepte de vins escumosos de terrer

Recaredo realitza la segona fermentació amb most ecològic per als seus vins escumosos des de la collita 2017, convertint-se en el primer celler del Penedès en treballar d’aquesta manera per a la totalitat de la seva producció.

Llegir més

R+D. Recaredo investiga noves vies per predir el potencial qualitatiu del vi

R+D. Recaredo investiga noves vies per predir el potencial qualitatiu del vi

Recaredo treballa des de l’any 2011 amb la tècnica de les cristal·litzacions sensibles aplicades al vi. L’objectiu és de contrastar-ne la qualitat vital i fer pronòstics de futur per conèixer el potencial de criança dels vins, la incidència de les temperatures de fermentació o la impremta dels sòls sobre el vi, entre d’altres dades.

Llegir més