Notícies Recaredo

Robert Parker situa al cim dels vins escumosos al Turó d’en Mota 2008

L’anyada de 2008 de Turó d’en Mota de Recaredo ha estat una collita excepcional, vibrant i de personalitat única. Així ho evidencien els diversos reconeixements per entitats de prestigi com Robert Parker o La Guia de Vins de Catalunya. D’aquesta forma, Turó d’en Mota 2008 de Recaredo ha estat reconegut per la revista The Wine Advocate de Robert Parker com el vi més ben valorat de tot l’Estat Espanyol amb una puntuació de 97 punts.

Luis Gutiérrez, tastador espanyol de Robert Parker, defineix aquest vi com un ‘magnífic vi blanc amb bombolles, completament diferent i amb molta personalitat i caràcter. Es tracta d’un vi superior de Recaredo i una anyada excepcional en la zona’. A més, afegeix que ‘la paleta aromàtica d’aquest vi és molt diferent de la resta de la cartera, amb olives verdes, curri, espècies torrades i fumades, tot integrat d’una manera molt subtil’. En l’anyada de 2008 es van produir raïms saludables amb una acidesa extraordinària, ideals per a la llarga criança d’aquest Corpinnat, de mínim 12 anys i 6 mesos, que han resultat en una producció exclusiva de 4.317 ampolles.

Turó d’en Mota 2008 és una anyada marcada pels contrastos meteorològics: amb una tardor i un hivern moderadament secs i càlids, va arribar una primavera marcada per les precipitacions, que va definir el compàs a la vinya. El resultat és un vi amb molta harmonia i delicadesa, que desvetlla l’essència més autèntica del Mediterrani, amb rendiments baixos que se situen en 21,3 hl/ha amb fruits d’altíssima qualitat. Turó d’en Mota 2008 ha fermentat en botes de roure de 300 litres.

Juntament amb Turó d’en Mota 2008, a Robert Parker Wine Advocate, han valorat el vi Enoteca Reserva Particular 2004 de Recaredo, que ha obtingut una puntuació de 96 punts, i que defineixen com un vi molt gastronòmic, que destaca perquè manté molt bona frescor i alhora té un paladar dens, amb una gran complexitat aromàtica que evoluciona amb el temps a la copa. També han fet la valoració del vi Recaredo Serral del Vell 2017 amb una puntuació de 95 punts. D’aquest vi destaquen que és un vi directe i intens amb tones d’elegància, molt ben integrat i equilibrat, mantenint l’acidesa. A més, des de Robert Parker, també han valorat el Reserva Particular 2013 de Recaredo (95 punts), el Recaredo Subtil 2018 (94 punts) i el Recaredo Terrers 2018 (93+ punts).

Turó d’en Mota 2008 també ha estat reconegut per La Guia de Vins de Catalunya 2023 com el millor vi català, millor vi escumós i millor xarel·lo, entre més de 1.100 vins i 206 cellers, amb una puntuació de 9,86. Els experts de La Guia han qualificat aquest Corpinnat com ‘extraordinari’ i ‘elegant’, per l’equilibri i harmonia en tot el conjunt del vi, i ‘mineral’ perquè recorda a la terra calcària que dona una dimensió extra en la seva connexió amb el territori.

Turó d’en Mota, primer escumós parcel·lari i de llarga criança de la història

La vinya de Turó d’en Mota va ser plantada l’any 1940 i representa un autèntic patrimoni natural en el Penedès. La primera anyada va ser la del 1999, que va veure la llum la primavera del 2008, convertint-se en el primer vi escumós de la zona vitivinícola del Penedès elaborat a partir d’una única vinya i una única varietat (100% xarel·lo), i apostant per una criança extrema. El Turó d’en Mota està situat a l’extrem nord-occidental de Sant Sadurní d’Anoia, al cor del Penedès, a la falda nord d’un turó anomenat Turó d’en Mota, del qual pren el seu nom. Els sòls del Turó d’en Mota tenen la particularitat de presentar acumulacions de carbonats en forma de nòduls, pedres formades a partir de les concentracions de calç en el sòl, que doten de gran personalitat cadascuna de les collites d’aquest Corpinnat.

Aquestes característiques intrínseques del Turó d’en Mota fan possible un vi de terrer en el sentit més ampli, és a dir, l’expressió d’un espai de terra molt calcària, amb un microclima mediterrani, la varietat de xarel·lo i una viticultura d’observació més que d’intervenció. Es tracta d’un Corpinnat de llarga i extrema criança, la qual cosa permet aconseguir els matisos més subtils i complexos de l’expressió del temps.

Buscar al Bloc

Arxiu de Notícies

Altres notícies relacionades

Llargues criances a Recaredo

Recaredo celebra cent anys d’història

Recaredo celebra cent anys d’història

Per recordar la figura de Josep Mata Capellades presenten un Corpinnat únic ‘Homenatge a Josep Mata Capellades 2004’, en una edició especial de 2.850 ampolles, totes numerades.

Llegir més

Recaredo assoleix els 100 punts a Robert Parker Wine Advocate

Recaredo assoleix els 100 punts a Robert Parker Wine Advocate

Recaredo es converteix en el primer celler de vi escumós de tot l’Estat Espanyol en assolir els 100 punts de la prestigiosa publicació Robert Parker Wine Advocate amb L’Enoteca Turó d’en Mota 2001 de Recaredo.

Llegir més

Recaredo participa en la subhasta solidària de la Gérard Basset Foundation

Recaredo participa en la subhasta solidària de la Gérard Basset Foundation

El celler ofereix l’ampolla 150 de l’Enoteca 1999 de Turó d’en Mota

Llegir més

Recaredo presenta l’Enoteca 1999 de Turó d’en Mota

Recaredo presenta l’Enoteca 1999 de Turó d’en Mota

Corpinnat Brut Nature amb una criança extrema de més de 23 anys en ampolla.

Llegir més

La Guía Peñín 2024 eleva el Turó d’en Mota 2009 als 99 punts

La Guía Peñín 2024 eleva el Turó d’en Mota 2009 als 99 punts

Turó d’en Mota 2009 de Recaredo ha estat valorat amb 99 punts pels tastadors de la Guía Peñín 2024, edició en què només vuit vins han aconseguit aquesta puntuació.

Llegir més

Recaredo forma part del grup operatiu SensoVI

Recaredo forma part del grup operatiu SensoVI

Recaredo forma part del grup operatiu SensoVI que promou l’ús del tap de suro en la segona fermentació del vi escumós

Llegir més

Recaredo, 20 anys de certificació Bureau Veritas per la transparència i el rigor

Recaredo, 20 anys de certificació Bureau Veritas per la transparència i el rigor

Aquest 2023 es compleixen vint anys des que l’organisme independent Bureau Veritas certifica tots els processos de vinificació i elaboració a Recaredo.

Llegir més

Turó D’en Mota 2008: Vi Escumós de l’Any als Premis Verema 2022

Turó D’en Mota 2008: Vi Escumós de l’Any als Premis Verema 2022

En aquesta edició, Ton Mata Moliner, tercera generació de la família Recaredo, també ha estat finalista dins la categoria de ‘Personatge del Món del Vi de l’any 2022’.

Llegir més

Turó d’en Mota 2008 escollit millor vi català per La Guia de Vins de Catalunya

Turó d’en Mota 2008 escollit millor vi català per La Guia de Vins de Catalunya

Turó d’en Mota 2008 de Recaredo escollit millor vi català, millor vi escumós i millor xarel·lo.

Llegir més