Notícies Recaredo

Crònica de la verema 2019 a Recaredo

La verema 2019 a Recaredo proclama una collita exuberant i exigent que destaca per l’excel·lència sanitària del raïm i el nivell qualitatiu de les varietats autòctones que cultivem. Iniciem la recol·lecció manual el 22 d’agost amb els raïms de macabeu i finalitzem a principis d’octubre amb la verema de la parellada cultivada a més de 600 metres d’altitud, a les vinyes de més alçada al Penedès. Com sempre, la xarel·lo s’erigeix en la protagonista de les nostres finques biodinàmiques mostrant una puresa i frescor memorables.

Any de contrastos. Sota el record de les abundants pluges de tardor i després d’un hivern singularment sec i fred, la primavera es desperta a les vinyes de Recaredo i va tenyint de vida el paisatge: els ceps inicien una brotada més tardana que de costum, però els ruixats dels mesos de març i abril permeten a la planta créixer amb un vigor excepcional.

L’arribada de l’estiu ve acompanyada d’onades de calor puntuals durant els mesos de juny i juliol, amb temperatures de més de 40ºC que marquen un nou rècord històric. Afortunadament, les nostres vinyes no pateixen cap afectació gràcies al bon desenvolupament vegetatiu de la planta, que protegeix el raïm de la incidència dels rajos solars.

 

 

Hort de fitoteràpia. En un marge de la finca Serral del Vell plantem el nostre propi hort de fitoteràpia, on comencem a conrear valeriana, milfulles, camamilla i dent de lleó, plantes que més tard farem servir per elaborar els preparats biodinàmics. Per al reg d’aquest hort recuperem un sistema antic que consisteix a enterrar gerres de ceràmica a la terra, un mètode especialment efectiu en sòls calcaris. Plens d’aigua, els càntirs evaporen una part del seu contingut a través dels porus de la seva superfície i distribueixen l’aigua cap a les arrels de les plantes.

 

 

Intensitat i precisió. L’equip de Recaredo treballa intensament i amb precisió durant la verema per aconseguir que el raïm es transformi en una representació líquida del paisatge des de la mínima intervenció i el respecte varietal. Vins nus, honestos i sincers… en definitiva, una manera d’entendre la viticultura que guia la nostra activitat com a pagesos sempre des de la fermesa i la determinació.

 

 

 

Carta de la verema 2019 a Recaredo

 

 

Buscar al Bloc

Arxiu de Notícies

Altres notícies relacionades

Viticultura a Recaredo

Les vinyes de Recaredo, escenari de la sèrie ‘Els hereus de la Terra’ de Netflix

Les vinyes de Recaredo, escenari de la sèrie ‘Els hereus de la Terra’ de Netflix

Les finques de Recaredo s’han convertit en part dels escenaris de la sèrie televisiva basada en la novel·la homònima de l’escriptor Ildefonso Falcones.

Llegir més

L’adob de la vinya amb tracció animal a Recaredo

L’adob de la vinya amb tracció animal a Recaredo

A Recaredo apostem des de fa més de vuit anys per la tracció animal a l’hora de treballar les vinyes més velles de les nostres finques, origen de vins tant excepcionals com ara el Turó d’en Mota i el Reserva Particular de Recaredo.

Llegir més

Quadern de verema 2021

Quadern de verema 2021

Una de les millors anyades dels últims temps amb un raïm plenament sa, una acidesa cítrica extraordinària i gran riquesa d’aromes i matisos.

Llegir més

Verema 2020 a Recaredo: any de reptes

Verema 2020 a Recaredo: any de reptes

La feina -precisa i metòdica- per part de l’equip de viticultura ha sigut essencial per sobreposar-nos a una anyada tan exigent com satisfactòria… Al cap i a la fi, no hi ha res més gratificant que la superació d’un repte i l’aprenentatge continu.

Llegir més

Verema nocturna a Recaredo

Verema nocturna a Recaredo

A Recaredo hem iniciat la verema del 2020 adaptant els horaris de recol·lecció a nous requisits tècnics.

Llegir més

La crònica de la verema 2018 a Recaredo

La crònica de la verema 2018 a Recaredo

Després d’unes quantes anyades marcades per la sequera, deixem de mirar el cel a l’espera de l’anhelada pluja i gaudim com mai de les gotes caient sobre la terra.

Llegir més

El llaurat a cavall de Recaredo, a Glops de TV3

El llaurat a cavall de Recaredo, a Glops de TV3

El programa Glops de TV3 visita les vinyes de Recaredo per a aprofundir sobre la importància de la tracció a cavall.

Llegir més

Llaurat a cavall a les vinyes de Recaredo

Llaurat a cavall a les vinyes de Recaredo

A Recaredo apostem des de fa tres anys per la tracció animal a l’hora de llaurar la vinya d’on neix l’excepcional Turó d’en Mota. A Recaredo recuperem l’ús tradicional del cavall a les vinyes per reduir les emissions de diòxid de carboni i aconseguir una menor compactació del terra.

Llegir més

El diari ‘Le Monde’ destaca el compromís de Recaredo

El diari ‘Le Monde’ destaca el compromís de Recaredo

El diari francès ‘Le Monde’ afirma que Turó d’en Mota de Recaredo representa “el millor del cava”: una única vinya plantada el 1940, una única varietat (xarel·lo) i una clara voluntat d’elaborar un vi escumós de terrer capaç de representar una petita porció del paisatge de l’Alt Penedès.

Llegir més