Notícies Recaredo

Recaredo presenta Enoteca 2004 de Reserva Particular

Amb 15 anys de criança, Enoteca 2004 de Reserva Particular ret un homenatge
al temps i a les vinyes velles de la regió del Penedès

La Família i l’Equip de Recaredo presenten Enoteca 2004 de Reserva Particular, un Corpinnat Brut Nature i d’edició limitada (1.200 ampolles numerades) que veu la llum després d’una acurada criança de 15 anys en contacte amb les mares.

Inicialment destinades a les celebracions familiars, les Enoteques de Reserva Particular assenten el compromís de Recaredo per l’artesania del terrer i l’orfebreria del temps, tot preservant una identitat única esculpida a base d’exigència, esforç i passió pacient. Elaborat a partir d’un assemblatge de macabeu (67%) i xarel·lo (33%), Enoteca 2004 de Reserva Particular neix d’una selecció de vinyes velles plantades entre el 1950 i el 1955.

 

 

Una idea revolucionària

El 1962, Josep Mata Capellades, amb la complicitat dels seus fills Josep i Antoni, elabora per primer cop el ‘Reserva Particular de Recaredo’ amb la idea original de transmetre la delicadesa i complexitat que pot assolir un vi escumós de llarga criança.

“La creació de Reserva Particular fou una idea revolucionària als anys 60”, explica Antoni Mata. “En aquell moment no hi havia cap altre escumós que apostés tant per les llargues criances com per l’estil Brut Nature. Reserva Particular envellia en bóta de roure i cedia el seu protagonisme a les varietats autòctones de la regió del Penedès, un fet inusual en aquella època”, explica la segona generació de Recaredo.

Camí del centenari de Recaredo, la tercera generació de la Família pren el relleu i fa un pas més cap a l’especialització de Recaredo per elaborar vins escumosos marcats per les llargues criances. “Amb l’Enoteca 2004 volem transmetre que un vi escumós amb una criança extrema també pot ser sinònim de frescor”, explica Ton Mata, enòleg i conseller delegat de Recaredo. “Per a nosaltres, l’Enoteca és una forma de continuar i honorar el camí que amb tants esforços van emprendre el nostre avi i els nostres pares l’any 1962”, afegeix.

 

2004, una de les grans anyades al Penedès

Enoteca 2004 Reserva Particular ret tribut a una de les anyades més excepcionals del Penedès. Es tracta d’una campanya eminentment plujosa (687 mm; la mitjana històrica és de 534 mm) i de temperatures moderades, amb l’empremta d’un estiu especialment sec.

Aquest Corpinnat d’Enoteca roman a la foscor de les caves durant un mínim de 185 mesos i realitza tota la criança amb tap de suro natural, un material sostenible, reciclable i necessari en termes qualitatius per preservar el sentit originari de les llargues criances a Recaredo. El resultat és un vi complex, persistent i amb una gran riquesa de matisos que destaca per les seves aromes de llarga criança, acompanyades d’un fons cítric i afruitat. D’entrada suau i delicada, el pas de boca és intens i saborós, marcat per notes vives i fresques.

 

 

Buscar al Bloc

Arxiu de Notícies

Altres notícies relacionades

Uncategorized

No hi ha altres notícies per mostrar.