Notícies Recaredo

Recaredo Subtil 2015, un nou concepte de vi escumós

La Família i l’Equip de Recaredo presenten l’anyada 2015 de Recaredo Subtil, un Corpinnat Brut Nature i de llarga criança que, a partir d’aquesta collita, avança cap a una connexió més honesta i franca amb els seus orígens. D’una banda, la 2015 és la primera anyada en ser elaborada exclusivament a partir de la varietat xarel·lo, en una aposta decidida de Recaredo per les varietats històriques de la regió del Penedès.

D’altra banda, Recaredo Subtil 2015 es converteix el primer Corpinnat de Recaredo en realitzar la segona fermentació en ampolla amb most flor procedent de les finques de titularitat familiar, en substitució del sucre ecològic refinat de canya. Així mateix, des de l’any 2014 Recaredo també treballa exclusivament amb llevats propis aïllats de les seves vinyes per a la primera fermentació dels seus vins. Una doble aposta puntera que consolida el compromís de Recaredo pel factor terrer tant en la concepció com en l’elaboració de vins compromesos amb la identitat i l’essència del territori Corpinnat.

El most flor compta amb una alta concentració de sucres naturals provinents del raïm, una característica que el fa especialment apte per al tiratge de les ampolles, la seva posterior segona fermentació i llarga criança.

Les vinyes del Roure, 100% caràcter de finca

Recaredo Subtil s’elabora a partir d’un conjunt de parcel·les de xarel·lo de propietat familiar situades a la finca del Roure. Les vinyes, emplaçades a la regió del Penedès, destaquen per uns sòls de textura franca (equilibri entre sorres, llims i argiles) i de naturalesa calcària, amb bons nivells de drenatge a les zones més elevades i una capacitat més alta de retenció d’aigua a les zones inferiors.

Totes les finques són treballades seguint els criteris de la viticultura biodinàmica, un tipus d’agricultura que permet elaborar vins rics en matisos, amb gran potencial de criança i respectuosos amb l’entorn d’on són originaris.

Emmarcat en un compromís i profund respecte per la identitat vitivinícola del territori, Recaredo conrea únicament vinyes pròpies amb varietats de raïm autòctones de la zona des de la collita 2014, amb especial dedicació a la varietat xarel·lo, que representa gairebé el 65% de plantació de vinya del celler.

L’anyada 2015

La verema de l’any 2015 té lloc entre el 12 i el 29 d’agost, amb una celeritat poc habitual. Es tracta d’una collita en temps rècord, atès la manca de pluges i les elevades temperatures de l’any 2015, que marquen un màxim històric a tot el planeta. En aquest any especialment condicionat pels efectes del canvi climàtic, el rendiment mitjà de les vinyes de Recaredo va ser de 28 hl/ha, en contrast amb els 80 hl/ha màxims permesos pel Reglament d’Ús de Corpinnat.

Tot i així, gràcies a l’esforç i la implicació de l’equip de viticultura, la terra respon amb un fruit extraordinari i ple de vida, donant com a resultat un most summament qualitatiu.

 

Buscar al Bloc

Arxiu de Notícies

Altres notícies relacionades

Recaredo, vins de terrer

Quadern de verema 2021

Quadern de verema 2021

Una de les millors anyades dels últims temps amb un raïm plenament sa, una acidesa cítrica extraordinària i gran riquesa d’aromes i matisos.

Llegir més

Recaredo se suma a la iniciativa La Gran Familia del Vino

Recaredo se suma a la iniciativa La Gran Familia del Vino

Una proposta col·lectiva que busca recolzar el sector de la restauració i posar en valor la dinamització socioeconòmica de l’enoturisme.

Llegir més

Recaredo Serral del Vell, millor vi escumós de l’any

Recaredo Serral del Vell, millor vi escumós de l’any

L’anyada 2013 de Recaredo Serral del Vell ha estat reconeguda com a millor vi escumós de l’any en la recent edició dels Premis Verema 2020.

Llegir més

Recaredo presenta Enoteca 2004 de Reserva Particular

Recaredo presenta Enoteca 2004 de Reserva Particular

Amb 15 anys de criança, aquest Corpinnat d’edició limitada ret un homenatge al temps i a les vinyes velles de la regió del Penedès.

Llegir més

Verema 2020 a Recaredo: any de reptes

Verema 2020 a Recaredo: any de reptes

La feina -precisa i metòdica- per part de l’equip de viticultura ha sigut essencial per sobreposar-nos a una anyada tan exigent com satisfactòria… Al cap i a la fi, no hi ha res més gratificant que la superació d’un repte i l’aprenentatge continu.

Llegir més

Revolució en el concepte de vins escumosos de terrer

Revolució en el concepte de vins escumosos de terrer

Recaredo realitza la segona fermentació amb most ecològic per als seus vins escumosos des de la collita 2017, convertint-se en el primer celler del Penedès en treballar d’aquesta manera per a la totalitat de la seva producció.

Llegir més

Verema nocturna a Recaredo

Verema nocturna a Recaredo

A Recaredo hem iniciat la verema del 2020 adaptant els horaris de recol·lecció a nous requisits tècnics.

Llegir més

Les primeres ampolles amb CORPINNAT sortiran al mercat aquesta primavera

Les primeres ampolles amb CORPINNAT sortiran al mercat aquesta primavera

Malgrat les intenses negociacions entre CORPINNAT (AVEC) i la D.O. Cava, no ha estat possible arribar a una solució satisfactòria per ambdues parts.

Llegir més

L’històric ‘Brut de Brut’ passa a denominar-se ‘Serral del Vell’

L’històric ‘Brut de Brut’ passa a denominar-se ‘Serral del Vell’

A partir de l’anyada 2008, ‘Recaredo Brut de Brut’ passa a denominar-se ‘Recaredo Serral del Vell’, en un compromís per referenciar els terrers que conformen la regió de l’Alt Penedès.

Llegir més