Notícies Recaredo

TV3 s’endinsa a Recaredo

El programa de TV3, Catalunya Experience, viatja amb dos sommeliers del Japó –en Tassy i en Mash- a una de les vinyes més singulars de Recaredo per difondre l’autenticitat dels caves de terrer. Des de la vinya del Turó d’en Mota, l’enòleg Ton Mata explica que “es tracta d’un racó molt especial, amb ceps vells i fràgils de xarel·lo plantats el 1940 i que tenen un gran valor com a patrimoni”.

Catalunya Experience reconeix amb aquesta visita la qualitat i la innovació de Recaredo, pioners al Penedès en agricultura biodinàmica. Ton Mata, de la tercera generació de la família Recaredo, ressalta que amb l’elaboració de vins volen “representar el paisatge”. I afegeix: “Turó d’en Mota és un vi molt purista. És senzill conceptualment: una vinya, una varietat i una criança que supera els deu anys… Volem emocionar les persones que el tasten i que el vi el porti al lloc on ha estat fet”.

La visita a la cava subterrània resulta fascinant per als sommeliers japonesos que participaran en un exercici de transparència amb el desgorjat de Turó d’en Mota 2003 in situ. Ambdós professionals ressalten en el tast la seva finor i subtilitat, però alhora la seva complexitat. “Volem que arreu del món es reconeguin els caves de terrer, que es valori el seu alt nivell, perquè mostren un espai, un territori i una vinya de manera molt honesta”, explica en Ton.

Després de la visita a Recaredo, Catalunya Experience filmarà també altres elaboradors de la DOQ Priorat: Sara Pérez, René Barbier i Domink Huber.

Buscar al Bloc

Arxiu de Notícies

Altres notícies relacionades

Esdeveniments Recaredo

Celler Credo de Recaredo, amfitrió de la Verema Solidària

Celler Credo de Recaredo, amfitrió de la Verema Solidària

Es tracta de la 2ª edició de la iniciativa, que enguany finançarà projectes d’inclusió social adreçats a persones amb discapacitat intel·lectual a la regió del Penedès i l’Empordà.

Llegir més

L’Associació Molinenca de Tast premia la qualitat, l’originalitat i la sostenibilitat de Recaredo

L’Associació Molinenca de Tast premia la qualitat, l’originalitat i la sostenibilitat de Recaredo

L’Associació Molinenca de Tast ha concedit a Recaredo el reconeixement “Enviat de l’Any 2015” per la seva aposta per la qualitat, les varietats autòctones, les llargues criances i el respecte a l’entorn.

Llegir més

Recaredo celebra deu anys d’un compromís únic amb Bureau Veritas

Recaredo celebra deu anys d’un compromís únic amb Bureau Veritas

Recaredo commemora els deu anys d’ençà que l’organisme independent Bureau Veritas certifica els processos d’elaboració -des de la vinya i la vinificació al celler fins a la llarga criança a les caves- perquè els seus vins siguin sinònim d’excel·lència i respecte pel paisatge d’on són originaris.

Llegir més

Recaredo commemora el 50è aniversari del “Reserva Particular” (1962-2012)

Recaredo commemora el 50è aniversari del “Reserva Particular” (1962-2012)

Recaredo celebra el 50è aniversari de l’emblemàtic “Reserva Particular” en companyia del sommelier Josep Roca (Celler de Can Roca) i el pianista Omar Sosa. Amb motiu de la commemoració, es va realitzar un tast exclusiu de sis anyades procedents de l’enoteca familiar (2001-1999-1996-1993-1991-1984).

Llegir més