Notícies Recaredo

Revolució en el concepte de vins escumosos de terrer

RECAREDO fa un pas més enllà en la concepció de vins escumosos de terrer elaborant la totalitat dels seus Corpinnat amb most ecològic per provocar la segona fermentació en ampolla. D’aquesta manera, Recaredo substitueix el sucre ecològic refinat de canya per most provinent de les seves vinyes o per most concentrat rectificat ecològic.

“Fer vins amb una connexió franca i directa amb el seu origen és una de les prioritats per a l’equip i la família Recaredo. És per això que, després d’un període de recerca iniciat el 2013, hem avançat any rere any fins aconseguir que tota la nostra producció fes la segona fermentació amb most ecològic des del 2017”, explica en Ton Mata, tercera generació de la família Recaredo.

 

Recaredo, segona fermentació amb most ecològic

 

El most conté una alta concentració de sucres naturals provinents del propi raïm, una característica que el fa apte per al tiratge de les ampolles, la seva posterior segona fermentació i la llarga criança. L’ús de most propi o most concentrat rectificat ecològic suposa produir vins escumosos a partir d’elements que tenen exclusivament la vinya com a origen. El sucre refinat de canya, tot i comptar amb característiques tècniques similars a les del most concentrat rectificat, s’importa de països de clima majoritàriament tropical com ara Brasil, Tailàndia i la Índia.

Aquesta manera d’elaborar per mètode tradicional suposa una aposta puntera en la recerca d’una relació més sincera amb el terrer. Seguint aquesta línia, RECAREDO utilitza també llevats propis aïllats de les seves vinyes per a la primera i la segona fermentació.

 

Recaredo Terrers

Les referències de RECAREDO que properament veuran la llum són:

  • Terrers 2017 i Intens 2017 (most concentrat rectificat ecològic en segona fermentació)
  • Subtil 2015 (amb most obtingut de les nostres pròpies vinyes)

“Aquestes collites marquen l’inici d’una nova etapa per a nosaltres”, conclou Ton Mata.

Buscar al Bloc

Arxiu de Notícies

Altres notícies relacionades

R+D. Recerca i Desenvolupament a Recaredo

Recaredo forma part del grup operatiu SensoVI

Recaredo forma part del grup operatiu SensoVI

Recaredo forma part del grup operatiu SensoVI que promou l’ús del tap de suro en la segona fermentació del vi escumós

Llegir més

Quadern de Verema Recaredo 2022

Quadern de Verema Recaredo 2022

Quan els Corpinnats de Recaredo del 2022 arribin a les nostres taules, ens parlaran d’una collita de fruits saníssims, amb uns paràmetres qualitatius inigualables i amb un registre de matisos d’una expressivitat memorable.

Llegir més

R+D. Recaredo investiga noves vies per predir el potencial qualitatiu del vi

R+D. Recaredo investiga noves vies per predir el potencial qualitatiu del vi

Recaredo treballa des de l’any 2011 amb la tècnica de les cristal·litzacions sensibles aplicades al vi. L’objectiu és de contrastar-ne la qualitat vital i fer pronòstics de futur per conèixer el potencial de criança dels vins, la incidència de les temperatures de fermentació o la impremta dels sòls sobre el vi, entre d’altres dades.

Llegir més

Ovelles a les vinyes per gestionar la coberta vegetal

Ovelles a les vinyes per gestionar la coberta vegetal

Projecte de recerca Recaredo col·labora amb la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en un projecte de recerca centrat en la integració d’ovelles a les vinyes. L’objectiu és ensinistrar el bestiar oví per a no menjar-se les fulles dels ceps i pasturar únicament les herbes que conformen la coberta vegetal espontània. […]

Llegir més